Ny trend att skrämmas med hjälp av clownmask. Fallet i Tvååker är ovanligt då en person också skadades.
Ny trend att skrämmas med hjälp av clownmask. Fallet i Tvååker är ovanligt då en person också skadades.

Del av större clownhysteri

Ännu har ingen gripits efter knivdådet där gärningsmannen bar clownmask i Tvååker. Polisen fortsätter utredningen under måndagen.

ANNONS
|

Enligt Jan Nicklasson, utredningschef på polisen i Varberg, är ärendet inte längre på hans bord eftersom det inte finns någon frihetsberövad i ärendet. I stället är det lokalpolisen i Varberg som utreder vidare.

– Jag måste prioritera de som är anhållna eller gripna. Och det är ingen clown som är anhållen om man säger så, säger han.

Att mannen som knivskar en annan man i Tvååker i torsdags bar clownmask är troligen en del av en större trend som nått Sverige. Polisen har fått flera anmälningar om händelser i landet där clownmasker är inblandade, att klä ut sig till clown och skrämma folk verkar har blivit inne.

ANNONS

– Det har gått troll, eller ska jag säga clown, i det här. Det filmas och läggs ut som roliga klipp på Youtube och mängder av folk hakar på. Men det är verkligen inte roligt för de som drabbas, säger Jan Nicklasson.

Det stora flertalet vill skrämmas. Fallet i Tvååker är ovanligt eftersom en man blev knivskuren.

– Jag känner inte till något annat fall där någon blivit skadad. Uppfattningen som jag har är att de mest vill skrämmas, säger polisens presstalesman Jenny Widén.

I fredags efterlyste polisen vittnen till händelsen och skulle förhöra den attackerade mannen ytterligare.

– Svårigheten är ju att de är maskerade. I fallet med Tvååker har de inte kommit vidare, säger Jenny Widén.

– Jag håller de tummar jag har att den här clownhysterin upphör, säger Jan Nicklasson.

ANNONS