De vill starta padelhall i Tvååker

Om bygglovsansökan går igenom så kan Tvååker i framtiden få sin egna padelhall.
– Vi har ett ganska stort upptagningsområde, säger Micael Johansson, en av dem som står bakom ansökan.

ANNONS
|

Intresset för padel tycks aldrig dala och nu kan Varbergs kommun få ytterligare en padelhall. Det är Micael Johansson, Niklas Svenmyr och Kjell Lundberg, ägare till Eslo Fastighet AB, som skickat in en bygglovsansökan för att kunna bygga en padelhall i Tvååker. Trion driver sedan många år tillbaka det Tvååkersbaserade frukt - och grönsaksföretaget Olsegården som är en del av moderbolaget Eslo Holding.

– Padel är en sport som växer sig allt större och som vi tror väldigt mycket på. Det är en rolig och konditionskrävande sport som passar för alla åldrar. Varberg har redan flera padelhallar men om man ser till Tvååker med omnejd så har vi ett ganska stort upptagningsområde, säger Micael Johansson.

ANNONS

Den mark som eventuell blir aktuell för det nya bygget heter Tvååker 24:1 och ligger intill återvinningscentralen. Marken ägs i dag av Eslo Fastighet.

– Vi har sökt för att bygga en hall med tre banor och allt som behövs utöver, som till exempel omklädningsrum. Vi tycker att det här känns jättespännande och jag förutsätter inget annat än att vi kommer få ett ja på vår ansökan, säger Micael Johansson.

Tanken är att Eslo Fastighet AB ska bygga hallen men att den sedan kommer att drivas av en extern aktör. Bygglovsansökan ska nu upp till byggnadsnämnden för beslut.

LÄS MER:Stora planer för ny padelhall vid Holmagärde

LÄS MER:Skorna har flyttat ut och gjort plats för padelspelarna

Padelhallar i Varbergs kommun

– Padelzone Varberg - vid Holmagärde

– Optimized Padel Center Varberg - vid Coop Breared

– Padel på Läjets Camping (utomhusbanor)

– Padel View Factory - på Härdgatan i Nilson Groups lokaler.

– PON Active - vid återvinningscentralen i Veddige.

– Träningsföretaget Golden Wellness bygger två padelbanor på deras träningsanläggning i Vare.

ANNONS