Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Berglund, Peter Harrysson och Robert Wells var med i SVT:s ”Så ska det låta” från start. I mars kommer de till Arena Varberg. Bild: Pressbild / Wereckipr
Anders Berglund, Peter Harrysson och Robert Wells var med i SVT:s ”Så ska det låta” från start. I mars kommer de till Arena Varberg. Bild: Pressbild / Wereckipr

"De inser väl att jag dör när som helst"

Peter Harryson har spelat in 104 avsnitt av ”Så ska det låta”. Men själv har han aldrig någonsin kollat på programmet.

När det populära SVT-programmet Så ska det låta hade premiär 1997 stod Peter Harryson för programlederiet och Robert Wells och Anders Berglund stod för lagledandet och pianoklinkandet. Nu ska originaltrion ut på turné, och den 26 mars kommer de till Varberg. Peter Harryson ser fram emot besöket, och hoppas på att hinna ta sig ett dopp i Kallbadhuset.

– Jag tycker mycket om att bada bastu. Jag är en historisk galning också så jag åker gärna och tittar om Bockstensmannen ligger kvar. Gör han det så blir jag lugn, säger han.

Peter Harryson har nyligen rehabiliterat sig i ett år efter en blodförgiftning som drabbade honom i slutet av 2018.

– Det var en jävla smäll jag åkte på. Det var väl kanske en av orsakerna till att de ringde och frågade om vi inte kunde jobba ihop nu med en gång. De inser väl att jag dör när som helst, säger han.

Att trion såhär 23 år senare skulle ut på turné tillsammans kunde de knappast ana när programmet lanserades. Faktum är att Peter Harryson tänkte sig ungefär tio avsnitt av Så ska det låta.

– När första programmet var gjort kände jag att ”det här var bra, det kan nog hålla i sig och bli en tio program”. Men det blev stort. Jag gjorde 104 program, säger han.

På frågan om han tycker att hans efterträdare på programledarrollen har lyckats axla manteln svarar han att han inte vet – eftersom han helt enkelt aldrig har sett ett avsnitt.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag såg det inte då heller, när jag var med. Jag ser mig sällan själv på film eller tv. Man ser bara fel och brister och ville göra om allting, säger han.

Slutligen: din karaktär i tv-serien Rederiet var ju redare. Vad tror du att han hade tyckt om att Varberg förlorar Stena Line?

– Han skulle inte tycka om det. Han åkte ju hem till slut för att bo på västkusten igen, och han hade nog sett till att linjen hade fortsatt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här