Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart ledigt. När Danske Bank stänger kontoret i Tullhuset 1 juli blir det en lokal med havsutsikt ledig. Den lär vara eftertraktad.

Danske Bank stänger kontoret i Varberg

I tio år har Danske Bank haft kontor i Varberg. 1 juli stängs det och sex anställda berörs. – Vår position är inte tillräckligt stark för att vi ska kunna se en potential att växa i sådan utsträckning att det behövs ett kontor, säger kommunikationschef Ulrika Westin.

Sedan några år tillbaka har Danske Bank haft sitt kontor i gamla Tullhuset nere vid hamnen. Kontoret är kontantlöst och har vänt sig både till företag samt privatpersoner.

– Nu flyttar vi över allt till Halmstad som kommer att kunna ta hand om kunderna i Varberg därifrån på ett bra sätt. Sen kan man nå oss via digitala kanaler, säger Ulrika Westin.

Hon vill inte se stängningen i Varberg som ett tecken på att Danske Bank har misslyckats med att skaffa sig kunder.

– Det är helt fel att se stängningen som ett misslyckande. Istället satsar vi på att växa och då måste vi koncentrera våra resurser. Det gör vi till orter där vi ser en större tillväxtpotential.

– Vår ambition är att växa rejält i Sverige, både på företags- och privatsidan. Vi ser också att vi kan behandla våra kunder via andra kanaler i dag, som är digitala.

Ulrika Westin poängterar att alla kunder är viktiga för dem, oavsett var i landet de bor. Men det finns inte underlag för ett fysiskt kontor på alla orter.

En stor del av dagens bankkunder når idag sin bank via mobilen och datorn och har inget behov att gå till ett kontor. Den trenden kommer förmodligen att hålla i sig framöver.

De sex personer som i dag jobbar på kontoret i Varberg har inte fått besked om vad som händer med dem.

– Vår förhoppning är att hitta andra uppgifter inom banken till dem, vilket kan innebära flytt av arbetsort.

I och med stängningen i Varberg är Halmstad och Kungsbacka enda städerna i Halland där Danske Bank har fysisk närvaro.

Banken ser över alla orter Sverige och Varbergskontoret är inte det enda som tvingas att stänga.

– Samtidigt stärker vi upp med fler rådgivare på vissa orter och satsning på onlinetjänster. Jönköping uppgraderar vi till ett finanscentrum för stora kunder.

Danske Bank är starkast på företagssidan.

– Men vi ska försöka flytta fram positionerna även på privatsidan.

Hur ska ni lyckas med det?

– Det här vi gör nu är en del, att omlokalisera till marknader med en större tillväxtpotential. Sen möter vi upp ett förändrat kundbeteende som gör att vi kan möta dem på tider och i sammanhang som passar dem, säger Ulrika Westin.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här