Död get hittad i balja i Veddige

En boende i Veddige gjorde en makaber upptäckt på sin morgonpromenad. I en plastbalja intill motionsslingan låg en död get.

ANNONS
|

En hundägare i Veddige möttes av en minst sagt oväntad syn på söndagsmorgonen. I höjd med motionsslingan, i närheten av Kullavägen, hittade hundägaren en död get i en plastbalja intill en parkeringsplats.

– Det här var inget påkört djur för den var så illa tilltygad, det var jättehemskt att se. Det är så makabert så det finns inte, säger hundägaren.

Enligt polisen i Varberg finns det i nuläget ingen brottsmisstanke bakom händelsen och ingen anmälan är gjord. Polisen har varit på plats och täckt över det döda djuret med en sopsäck. Men det är upp till markägaren, kommunen i det här fallet, att ta hand om geten.

ANNONS

– Vi fick ett samtal från miljö och hälsa om att någon hittat en död, flådd, get i en plastbalja. Och bara där undrar man ju vad som har hänt, säger Jenny Bergström, avdelningschef på hamn och gatuförvaltningens drift - och anläggningsavdelning.

Under måndagen var personal från kommunen på plats för att forsla bort geten från platsen.

– Vad personalen på plats kunde se så var ju stora delar av geten kvar iallafall. Men det var åverkan på den som att någon hade öppnat den eller tagit någon del av geten. Efter att vi hämtat den så körs den vidare till förbränning, säger Jenny Bergström.

Vet ni någonting om vad som kan ha hänt?

– Nej, vi vet inte alls men det är klart att hjärnan sätter igång och spekulerar. Om det kan vara så att geten har självdött och någon därefter kollat om det går att använda delar av geten eller om det bara är någon som velat bli av med den. Mycket konstiga saker har jag varit med om, men att någon hittar en död get på marken har aldrig hänt tidigare.

ANNONS