Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Då invigs Gallerian

Snart står det klart. Efter flera års utbyggnadsbök får Galleria Trädgården ett lyft.

Vi har skådat vyerna. Det blir som bekant ett par våningar till på gallerian. Clas Ohlson flyttar in och HM bygger ut. Allra överst flyttar SEB och Nordea in. Men är bara bankkunder och de anställda som kommer att kunna blicka ut över småbåtshamnen mot Getterön. Vyerna är fantastiskt fina. Men det tar ytterligare några månader innan projektet är klart.

– Det har varit mycket överraskningar på vägen, men de största knutarna är lösta nu. Vi har en stor knut kvar. Det sagda målet var att ha förbindelser mellan alla plan och parkeringshuset skulle vara klart 7 juli. Så blir det inte. Rulltrapporna är försenade på grund av hamnstrejken i Göteborg. Vi kommer att lösa det provisoriskt med trappor, säger platschef Mattias Thunberg på Serneke.

Bankerna och Clas Ohlson får tillgång till sina lokaler i september månad och HM i oktober. Invigningen sker i december. Byggföretaget Serneke har stött på lite problem under vägen. Gamla ritningar har inte överensstämt med byggnaden.

– Butiksinnehavarna har påverkats, de har haft ett skitår, men alternativet hade varit att stänga helt. Men det kommer att bli ett lyft för innerstan. Då har vi glömt det här, säger Mattias Thunberg.
Går det att bygga på en våning till?
– Nej, och då ska inte jag vara delaktig, skrattar Mattias.

Texten har varit publicerad i Varbergsposten.

 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här