Därför är polisen förtegen om den blodiga uppgörelsen i Varberg

Mannen som sitter häktad för mordförsöket på Håsten hade en hotbild mot sig. I nuläget är tre personer inblandade men betydligt fler personer befann sig i närheten av bråket.

ANNONS
|

Vid 16-tiden i fredags brakade ett större bråk loss på Smålandsgatan i området Håsten i Varberg. Flera personer ska ha varit inblandade i tumultet.

I nuläget sitter en man i 30-årsåldern häktad misstänkt för försök till mord. Vem mannen är finns det inga uppgifter om. I tingsrättens häktningsframställan är han sekretesskyddad.

– Det brukar vanligtvis inte vara så mycket sekretess. Men det finns skyddade personuppgifter på grund av tidigare hot. Då är man väldigt försiktig från alla myndigheter, säger mannens försvarsadvokat Lars Brandel.

Ytterligare två män inblandade i bråket

Han uppger också att det finns fler misstankar om brott som rör hans klient.

– Det finns ytterligare punkter där han är misstänkt som är av relativt allvarlig beskaffenhet, säger Lars Brandel som inte vill gå in på fler detaljer kring utredningen.

ANNONS

I dagsläget finns det två målsäganden i bråket: en man i 50-årsåldern och en man i 45-årsåldern. Inte heller deras identiteter avslöjas i utredningen än så länge.

– Jag vill inte säga så mycket mer än det som redan framkommit. Utredningen fortsätter, vi kommer förhöra både nya personer och komplettera förhör som redan är hållna, säger Cecilia Bergsten, chef på polisens avdelning för grova brott i norra Halland.

Mannen i 45-årsåldern fick i fredags föras till sjukhus med skador, men ska efter omständigheterna må bra. Mannen i 50-årsåldern klarade sig utan skador.

Misstänkte gärningsmannen fick skador

Även den misstänkte mannen i 30-årsåldern ska ha fått skador efter bråket.

– Han blev skadad och det rör sig inte om skråmor. Vi har talat om att göra en motanmälan men det finns ingen anledning att göra det. Utredningen är så pass bred att utredarna kommer att titta på det ändå, säger Lars Brandel.

Tidningens reporter och fotograf hittade i lördags morse en blodig kofot vid en container på Smålandsgatan. Den lär högst troligt ha använts i bråket.

– Den är intressant i utredningen, medger Cecilia Bergsten.

Polisen gick i helgen ut med en efterlysning med förhoppning om att fler vittnen skulle höra av sig.

ANNONS

– Vi har fått in intressant information. Men vi söker alltid fler vittnen, säger Cecilia Bergsten.

I nuläget vill varken polisens utredare eller den misstänkte mannens advokat gå in på vad som ligger bakom storbråket. Efter helgens jouråklagare kommer Vjollca Turjaka ta över som åklagare. Hon var dock ledig under måndagen och kunde inte kommentera fallet.

ANNONS