Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gösta Bergenheim (M) Bild: Annika Karlbom
Gösta Bergenheim (M) Bild: Annika Karlbom

Coronarisk kör ut politiker från mötessalen

Risken för coronasmittan flyttar tisdagskvällens fullmäktigemöte till luftiga och rymliga Nöjesparken.

I morgon kväll tisdag ska fullmäktiges 61 ledamöter samlas för sedvanligt möte. Vanligtvis hålls fullmäktigemötena i Stadshus C på Drottninggatan. I den salen sitter ledamöterna två och två och det finns också platser för åhörare och självklart också för kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim (M) och kommunsekreteraren.

Turid Ravlo-Svensson (S) i talarstolen i fullmäktige i Varberg, i den vanliga fullmäktigesalen på Drottninggatan. Bild: Rebecka Kvint
Turid Ravlo-Svensson (S) i talarstolen i fullmäktige i Varberg, i den vanliga fullmäktigesalen på Drottninggatan. Bild: Rebecka Kvint

Flyttar till nöjespalats

Men salen bedöms för liten så här i coronatider. Därför flyttas mötet till Nöjesparken, Arena Varberg. Beslutet fattades under måndagseftermiddagen. Att ställa in mötet var inte aktuellt.

– Vi tycker att vi ska fullfölja det som vi har att göra. Vi vill inte ändra för mycket, utan använda sunt förnuft och hantera situationen på ett ansvarsfullt sätt, säger Gösta Bergenheim.

– Vi följer rekommendationerna och skapar lite luft mellan personerna som sitter i mötet. Därför ska vi vara i Nöjesparken. Där kan man sitta på var annan eller var tredje stol.

Nöjesparken, Arena Varberg.
Nöjesparken, Arena Varberg.

Hoppas på förståelse

Gösta Bergenheim hoppas på allas förståelse för flytten, även om den kommer hastigt på och inte kommunicerades i kallelsen.

När flyttades ett fullmäktigemöte senast?

– Oj, jag vet inte, jag kan inte plocka fram det ur huvudet i alla fall. Kanske att vi var på Folkets hus när fullmäktigesalen byggdes om? När det nu var, tidigt 90-tal kanske?

Lagstöd för distansmöten

Kommunallagen tillåter politiska möten på distans, men lagen kräver också att alla deltagare ska se alla andra deltagare och Gösta Bergenheim bedömer möjligheten att hålla Skypemöte med 61 deltagare som väldigt liten.

Han känner till en ledamot som kommer att avstå fullmäktigemötet på grund av en nyligen genomförd utlandsresa men några andra avhopp hade under måndagseftermiddagen inte kommit till hans kännedom.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här