Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Conny Mejsel" finns inte mer

– Meningslöst att försöka påverka folk som är dumma i huvudet, säger mannen bakom Facebook-fenomenet.

Tidigare varbergaren Eric Kalseth, mannen bakom karaktären "Conny Mejsel", har bestämt sig för att ta livet av sitt alter-ego. Sedan någon vecka tillbaka är Conny Mejsels Facebook-sida nersläckt och därmed också de uppmärksammade "fredagsfilmerna" där Conny pratar högt och brett om feminism, invandring och andra heta samhällsfrågor borta.
– Det är helt meningslöst att försöka påverka folk som är dumma i huvudet och helt cementerade i sin uppfattning. Det blir som att spela schack med en duva. De bara flaxar omkull pjäserna och skiter ner hela brädet, säger Eric Kalseth.

Kalseth säger att beslutet att stänga sidan känns självklart. Han är trött på både debatten, kommentarerna och offentligheten.
– Jag är inte längre intresserad av offentlig bekräftelse från främlingar. Varför ska jag lägga min tid på en massa fåntrattar. Nu får de sköta sig själva och springa runt på stan och heila eller vad de nu vill göra.

Har du blivit hotad på något sätt?
– Nej, nej. Det är inget sånt. Jag vill egentligen inte prata om detta, allt bara missuppfattas ändå hela tiden? Ju mindre uppmärksamhet desto bättre.

Vad ska du ägna dig åt i stället?
– Livet. 

"Conny Mejsel" slog igenom som brottare/artist hos GBG Wrestling där han även fungerat som konferencier. Han slutade med brottningen för 1,5 år sedan.
– Han har haft en del olika roller hos oss, bland annat som wrestlare och konferencier. Han tröttnade väl. Men jag vet inte varför det hände så drastiskt. Jag hade jättegärna sett att han blev kvar, säger Fabian Puregger, vd för Gbg Wrestling.

 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här