Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clown knivskar ung man

En man i 19-årsåldern gick ut för att röka när han blev attackerad av en person i clownmask. Polisen: "Förstår inte hur de tänker".

Det var strax efter klockan 22 som en man född 1997 blev knivskuren i axeln av en okänd person. Händelsen inträffade i Tvååker. Gärningsmannen försvann från platsen och under natten spanade polisen med hund i området efter en man i gul jacka, blåjeans och en clownmask. Ingen har gripits ännu, enligt polisen. En anmälan skrivs om misshandel, enligt ambulanspersonal som var på plats skall skadan vara lindrig.

– Vi vet inte vad som föranledde detta. Det var inget rån och jag vet inte om de hade bråkat innan. Det är svårt att säga om detta är något som har att göra med trenden som har kommit från USA men det fanns en clownmask på platsen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Hon är kritisk till att människor klär ut sig till clowner för att skrämmas. 

– Jag förstår inte hur de tänker. Det är inte roligt. Det är inte olagligt att klä ut sig men det är väldigt konstigt att vilja skrämma folk såhär. Tänk på små barn som blir rädda eller äldre personer som kan drabbas på allvarligare sätt, säger hon.

Läs också: Butterick's förfäras av clowntrend

Clownattack i Göteborg redan 2011

Fenomenet med clowner som sprider skräck dyker upp på allt fler platser runt om i Sverige. I Göteborg var det emellertid redan någon som skapade förvirring när den clownade omkring 2011.

Clownen snurrade till det rejält i trafiken vid Wieselgrensplatsen. Han stoppade bilar och lade sig även på vägbanan framför fordon.

– Det gick inte att kommunicera på ett meningsfullt sätt med honom eftersom han hade en visselpipa i munnen och envisades med att tala genom den, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson då.

Händelsen avslutades med att clownen avvisades.

Läs också:

 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här