Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Christofer Bergenblock har blivit återvalt till partistyrelsen

Varbergs kommunalråd Christofer Bergenblock (C) har blivit återvald till Centerpartiets partistyrelse. Valet skedde på partistämman som för tillfället pågår i Stockholm och digitalt ute i landet.

– Jag är glad över att jag får förnyat förtroende att sitta kvar i partistyrelsen. Det ger mig en möjlighet att påverka politiken på riksplanet och även lyfta frågor som är viktiga för kommunalpolitiken, säger Christofer Bergenblock när Hallands Nyheter når honom på telefon mellan en av alla debatter på den pågående partistämman.

Bergenblock kommer nu att göra sin andra period i partistyrelsen som han ingått i under de senaste två åren. Han beskriver det som en ovanlig och utmanande tid med mycket jobb.

– Det har självklart varit mycket kring pandemin, men det har också varit klimatkris och regeringskris på det. Och så har det handlat om att få igenom så mycket som möjligt av centerpartiets politik i januariavtalet, säger Christofer Bergenblock.

Centerpartiet vill samarbeta i mitten

Nu när det är ett år kvar till valet så skiftar arbetet fokus och mycket handlar om att dra upp riktlinjer, strategier och program för den kommande valrörelsen. Alltså forma den politik som Centerpartiet ska driva.

– Vi är ett borgerligt parti i mitten och vi är beredda att samarbeta med de övriga 70 procenten av Sveriges riksdag som också befinner sig i mitten så som det ser ut just nu, säger Christofer Bergenblock.

Det är många namnkunniga centerpartister som har aviserat att de inte ställer upp för omval vid nästa val. Är det något som oroar?

– Nej, i partistyrelsen har vi fyra nya och det var lika många som för fem år sedan. Det är en helt normal omsättning. Jag tror att det kan vara klokt att ta en paus ibland och göra annat. Många av de yngre, som till exempel Emil Källström, tror jag kommer att komma tillbaka till politiken senare, säger Christofer Bergenblock.

Hur ser du själv på framtiden?

– Just nu är kommunpolitiken i fokus.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här