Christina Josefsson vårtalar i Varberg

På Valborgsmässoafton hälsas våren traditionsenligt välkommen med sång, musik och marsch på Varbergs torg, med start klockan 18. Det blir även vårtal av Christina Josefsson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen, som tänker ta tillfället i akt att lovsjunga såväl våren som staden.

ANNONS
|

Vad ska du prata om?

– Det tänker jag inte avslöja, då blir det ju ingen överraskning ju (skratt)! Men så mycket kan jag väl säga att jag kommer att prata lite både om våren och om Varberg som jag ju, även som före detta Boråsare, har ett livslångt förhållande till, eftersom jag tillbringat alla somrar här ända sedan var barn och just valborg ofta var den helg man åkte till stugan och öppnade inför sommaren.

Vad tänkte du när du fick frågan om att vårtala?

– Jag blev väldig glad och ser det som ett hedersuppdrag. Kul förstås även som verksam på kultur- och fritidsförvaltningen att få chansen att komma ut och tala mer direkt till folket.

ANNONS

Hur brukar du själv fira Valborg?

– Ja du, jag tror faktiskt inte jag missat ett enda valborgsfirande i hela mitt liv. Det är lite av en höjdpunkt på året med brasa och körsång, vilket jag faktiskt själv också ägnat mig åt i många år. Just nu har det intresset dock fått stå tillbaka för andra saker.

Vilken årstid gillar du bäst, är det våren?

– Nej, det är det faktiskt inte, även om jag tycker att den är ljuvlig på många sätt. Men jag gillar faktiskt hösten ännu bättre. När det fortfarande är grönt och varmt, både i luften och i havet –men man samtidigt kan tända ljus och njuta i mörkret.

Finns det något du ogillar med våren, pollenallergi till exempel?

– Ja, det har jag faktiskt känt av lite både i ögonen och näsan de senaste dagarna. Men det är något som man får stå ut med, det finns så mycket annat som är positivt när vi nu går mot ljusare tider. Det jag ogillar mest är nog då snarare alla "måsten" som är förknippat med årstiden. Allt på "göra-listan", som att se över hus och hem, samtidigt som man ska göra bokslut inför semestern. Men på det stora hela tycker jag ändå att alla fördelar väger upp.

ANNONS
ANNONS