Rättegången inleds nu i veckan vid Göteborgs tingsrätt.
Rättegången inleds nu i veckan vid Göteborgs tingsrätt.

Chef på Varbergs kommun häktad för våldtäkt

En person med chefsbefattning inom Varbergs kommun sitter sedan i slutet av juni häktad för våldtäkt. Nu i veckan inleds rättegången vid Göteborgs tingsrätt.

ANNONS
|

En chef på Varbergs kommun sitter häktad i Göteborg för en misstänkt våldtäkt. Hen greps i slutet av juni och har sedan dess suttit häktad i Göteborg. Nu i veckan inleds rättegången vid Göteborgs tingsrätt.

Det misstänkta brottet ska ha skett i en lägenhet i Göteborg tidigare under våren. Offret och den misstänkte förövaren ska ha befunnit sig på samma efterfest. Offret och en vän hade tidigt på morgonen gått och lagt sig i ett separat rum för att sova. Offret berättar i förhör att hen vaknar av att den misstänkte förövaren kommit in i rummet, lagt sig i sängen och förgriper sig på hen. Efter det misstänkta övergreppet lämnar offret, tillsammans med sin vän, lägenheten.

ANNONS

Den misstänkte förövaren bekräftar att hen gått och lagt sig bredvid offret när hen sov men förnekar att hen skulle förgripit sig på offret.

Som bevis i fallet åberopar åklagaren ett flertal vittnesmål från personer som har haft kontakt med offret direkt i anslutning till det påstådda brottet. Offret uppsökte också läkare dagen efter och journalanteckningar från detta besök är också en del av bevisningen.

Enligt åklagaren ska övergreppet jämställas med våldtäkt eftersom offret befann sig i en särskilt utsatt situation och på grund av den grova kränkning det innebar för offret.

Thomas Willén vid åklagarmyndigheten i Göteborg är den som har hand om fallet. Han vill inte ge några kommentarer då det råder sekretess på utredningen. Inte heller på vilket straff han kommer yrka på.

– Jag har inga kommentarer att ge i dagsläget, säger han.

Förvaltningschefen för den förvaltning där den misstänkte är anställd bekräftar att de känner till misstankarna som riktas mot personen.

– Ja vi har blivit informerade om att en av våra chefer är misstänkt för våldtäkt och personen har blivit tagen ur tjänst under utredningens gång.

Om det blir en fällande dom skulle det betyda att personen avskedas från sin tjänst?

– Jag vill inte spekulera i det.

ANNONS

Den misstänkte företräds av advokat Ersin Aziman. Inte heller han vill kommentera fallet närmare.

– Den enda kommentar jag kan ge är att min klient helt förnekar den anklagelse som riktas mot hen.

ANNONS