Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Centralen i Varberg döps om

Mötesplats Rosenfred är det nya namnet på lokalerna där inte bara ungdomar ska kunna träffas.

På annexet vid Rosenfredsskolan är skyltarna kvar ett tag till. Centralen står det. Samma namn hade verksamheten som fanns där och i andra lokaler, fram till för ett år sedan.

När kultur- och fritidsförvaltningens ungdomsavdelning togs bort under 2020, bytte själva verksamheten namn till Idécentralen. Men Idécentralen är också namnet på det stöd som alla mellan 15 och 25 år som bor i Varberg kan söka till egna projekt och arrangemang.

– Det har varit snurrigt och säger man Centralen, så tänker nog många på järnvägsstationen, säger Lena Språng (C), ordförande i kultur- och fritidsförvaltningen.

Centralen byter namn till Mötesplats Rosenfred

Nu vill kultur- och fritidsnämnden råda bot på begreppsförvirringen genom att byta namn på annexet. Tillbyggnaden som innehåller en scen och ett kök, men inte längre ett café, ska framöver heta Mötesplats Rosenfred.

”Ett namnbyte innebär att risken för missförstånd minimeras, tydliggörande var verksamheterna bedrivs sker och samutnyttjande av lokaler utvecklas än mer”, skriver förvaltningen i nämndens beslutsunderlag.

– Mötesplats Rosenfred blir mycket tydligare. Idécentralen kommer att finnas kvar som stöd till ungdomsprojekt och det vill vi sprida ännu mer för att få större bredd på projekten, berättar Lena Språng (C).

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här