Capricorn startar upp seniorlag

Varberg. Capricorn IC var en av de allra första innebandyklubbarna i Varberg. Till hösten startar klubben upp seniorlaget för herrar. – Det bör finnas fler innebandyklubbar i Varberg. Allt behöver ju inte vara elitsatsning.

ANNONS
LocationBreared||

Det dräller av trista nyheter kring breddidrotten i dessa tider. Klassiska innebandyföreningen Capricorn har fört en ganska tynande tillvaro de senaste åren. Capricorn har saknat både herr- och damseniorlag. Nu ska det ändras. Andreas Alvarson ska tillsammans med Marko Niemi återstarta herrlaget.

– Jag har varit i Tvååker i fem år, men redan i jul kände jag att det var läge att lämna. Marko är en polare och vi har känt varandra länge. I januari hörde klubben av sig och sa att vi hade fria händer att starta upp det, säger Andreas.

I Varbergs centrala delar finns det numera (i alla fall före pandemin) bara en stor klubb. Capricorns säte var Peder Skrivares skola och var ett alternativ för de som ville spela i svart tröja istället för blå. I fortsättningen blir det Brearedshallen som gäller som bas.

ANNONS

– Vi sa direkt att ska vi starta om måste det finnas en långsiktig tanke. Det är inte bara att samla ihop spelare. Capricorn måste komma på fötter igen. Viktigast är inte att det är bra innebandyspelare utan bra personer som förstår tanken hur vi ska bygga upp det. Det är viktigare att vi har roligt än att trampa igenom fyran.

15 spelare och en målvakt har hittills sagt ja till omstarten. På sikt ska det nya A-laget forma en framtid med de äldsta ungdomarna som är 05:or. Försiktighetsåtgärder ska vidtas.

– Kommer de upp för tidigt till seniornivå, så slutar de ofta. De har inte längre något att sträva efter.

Damlag kan komma

Capricorn har för avsikt att starta ett damlag. Men en sak i sänder.

– Damlag har vi tanken på men just nu är det herrarna vi jobbar på mest just nu. Det känns mest realistiskt att nå. Det är mycket att göra, men det är roligt. Vi är ju båda från Capricorn från början. Hade någon annan klubb hört av sig hade det inte varit lika intressant.

Som Getakärr, Håsten och Sörse…?

– He, he. Det har funnits en himla massa. Men ska man vara ärlig så vill man ju att det ska finnas fler klubbar än Warberg. Innan har det varit så att de plockat in de bästa. Sedan skulle de gå från junior till topplaget i SM. Det gjorde de inte, så la de av istället. Det bör finnas fler innebandyklubbar i Varberg. Det är jätteviktigt. Det gör det roligt att spela också – med derbyna och såna saker. Det vet man ju sen fotbollen och jag spelade i Rolfstorp. De roligaste matcherna var mot Valinge och Grimeton. Det är roligt om det finns fler lag. Allt behöver ju inte vara elitsatsning. Det ska inte finnas bara finnas ett lag och inget annat i Varberg

ANNONS

Det har funnits årgångar i Capricorn som ryckts upp, försetts med ny färg och lämnat Capricorn som klubb i sticket.

– Jag vet inte vad som hände – jag var inte så gammal då. Det var fel folk i styrelsen och var lag blev som sin lilla ö. Och så var det väl några föräldrar som tyckte att deras lag skulle till Warberg. Då satt det någon förälder som i princip fattade ett eget beslut att börja snacka med Warberg. Klart att Warberg inte säger nej till det. Det gick så långt att flera långt hade bestämt sig för att gå. Där började nedgången.

Väntar på match mot Valinge

När vi pratar med Andreas Alvarson är träningen precis avslutad.

– Jag har lovat Rolfstorp att ställa upp om de behöver folk, så man måste väl träna.

Rolfstorp/Skällinge möter nystartade Valinge IF i premiären av fotbollens division 6 norra Halland. Klart att Andreas känner pressen.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS