Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Cannabisen breder ut sig i Varberg

Cannabismissbruket bland unga i Varberg ökar. Nu genomför polisen en offensiv riktad mot ungdomar för att få bukt med problemet.

Under vintern och våren har polisen i Varberg märkt att användandet av cannabis ökar, främst bland unga, skriver de på sin Facebooksida. De har också efter en tids spaning kunnat konstatera att missbruket är mer utbrett än de först trodde.

– Jag trodde att det skulle vara lite mindre utbrett än vad det är och är förvånad över hur pass drogliberala ungdomarna är, säger Nenad Ljesic som är underrättelsesamordnare vid polisen i Varberg.

Framför allt har polisen märkt att tillgången på drogen har ökat i Varberg.

– Det är svårt att säga vad det beror på men vi ser en tendens att man åker ner till bland annat Christiania och hämtar hem för eget bruk.

En del av förklaringen är också att det i dag är ganska lätt att få tag på cannabis och marijuana via Internet.

Nenad Ljesic vill inte gå in på exakt hur spaningsarbetet går till men berättar att de bland annat har spanat på unga misstänkta cannabismissbrukare.

– Vi har ställt in oss på att kontrollera och prata med unga och när vi tar in ungdomar som missbrukar cannabis blir man ju också intresserad av deras bekantskapskrets, säger Nenad Ljesic.

En del av spaningen har ägt rum på sociala medier.

– Vi ser tendenser till att man ibland pratar om droger på sociala medier.