Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Campus Varbergs lokaler nyttjas för vaccinering

Neptunusklinikens lokaler räcker inte till för det hårda vaccintrycket. Därför börjar kliniken nu nyttja Campus Varbergs lokaler.

På Neptunuskliniken i Varberg har hemtjänstpersonal och sambor med personer med hemtjänst möjlighet att vaccinera sig mot covid-19. Men klinikens lokaler räcker inte till för att möta efterfrågan av vaccinet. Därför används från och med tisdag Campus Varbergs lokaler för vaccinering.

– Vi insåg att det inte skulle vara hållbart med endast våra egna lokaler. Nu har vi avtal med Campus från februari till juni och jag räknar med att vi kommer att vara där till dess. Skulle det dra ut på tiden har vi möjlighet att förlänga avtalet, säger Anders Ekström, verksamhetschef på Neptunuskliniken.

”En optimal lokal”

Att använda en offentlig plats, som Campus Varberg, för vaccinering kan skapa frågetecken med tanke på smittspridningen.

– Jag tror att det kommer fungera alldeles utmärkt. Skolan har ju distansundervisning nu. Dessutom är det en optimal lokal där man kommer att kunna ha ett väldigt bra flöde eftersom det är olika in- och utgång, säger han.

Då de har fått tillgång till lokalerna under hela våren tror han inte att det kommer behövas ytterligare utrymmen.

– Det känns som att det kommer att räcka. Alla vårdcentraler har fått ge en prognos på hur mycket man klarar av att ge och det verkar som att det kommer fungera här.

Mindre problem kring vaccineringen

Tidigare har Anders Ekström sagt att de har haft problem med att personer försöker gå före i vaccinationskön. Det problemet verkar dock ha lättat en aning.

– Vi märker av det mindre nu.

Därtill har Region Halland kommit med en lösning på ett annat problem som funnits.

– Telefonerna har varit väldigt belastade runtom på vårdcentralerna men nu har man löst hjälp för de som inte själva kan boka. Man har startat en telefonservice som regionen har tagit tag i nu, säger Anders Ekström.

Neptunuskliniken ligger i fas med vaccineringen och prognosen är att de inleder fas 2 om två veckor.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här