Campus öppna föreläsningar blir digitala

Fyra stycken föreläsningar som passar till den rådande situationen. Det är höstens program när Campus Varbergs öppna föreläsningar blir digitala.

ANNONS
|

På Campus Varberg funderade de länge på att ställa in höstens öppna föreläsningar på grund av pandemin. Nu har de istället bestämt sig för att flytta ut dem på internet och göra de tillgängliga för en större publik.

– Det är klart att det känns roligt att vi ändå kan köra på, säger Maria Narevik, kommunikatör på Campus Varberg.

Föreläsningarna kommer ske via Zoom och är öppna för alla som är intresserade. Det enda som krävs är en föranmälan på Campus hemsida.

– Nu kan upp till 500 personer ta del av föreläsningarna istället för de 200 som får plats om vi hade använt vår vanliga lokal, säger Maria.

ANNONS

Det blir fyra stycken föreläsningar som passar den rådande situationen. Först ut är Alexandra Pascalidou den 21 september. Det blir andra gången hon föreläser på Campus. Den första gången var 2016.

– Det blir en föreläsning om kris, kommunikation och kreativitet, berättar Maria Narvik.

Redan nu förbereder sig Campus Varberg på att även vårens föreläsningar kan komma att ske digitalt men att det ska bli en permanent övergång är inte aktuellt.

– Hela konceptet med våra öppna föreläsningar bygger på att vi vill samla folk på riktigt. För att få folk att mötas runt spännande ämnen, berättar Maria.

Redan nu kan man anmäla sig till den första föreläsningen medan anmälningar till de övriga under hösten kommer öppnas allt eftersom.

Höstens föreläsare och datum

21/9 Alexandra Pascalidou

19/10 Micke Gunnarsson

30/11 Eric Bergström

14/12 Frida Stranne

ANNONS