Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bytet från bostadsrätter till hyresrätter står nu klart

Efter osäkerheter på bostadsmarknaden beslutar MTA bygg och anläggning att det enbart kommer vara hyreslägenheter i Glimmervyns nya tiovåningshus i Breared.

Det var tidigare bestämt att tiovåningshuset vid Västkustvägen, som MTA kallar Södra tornet, skulle bestå av en blandning av hyres- och bostadsrätter. Men när pandemin slog till förändrades läget på bostadsmarknaden. MTA bedömde läget som osäkert och valde därför att enbart bygga hyresrätter.

Södra tornet ska bestå av 60 hyreslägenheter och ska ligga strax söder om Glimmervyns tolvvåningshus där alla 72 lägenheter är bostadsrätter.

Miminerar risk

Andreas Granberg, vd för MTA, menar att beslutet var den bästa lösningen i dagsläget.

– På grund av pågående pandemi känner vi att vi tar det säkra före det osäkra. Vi kör hyresrätter i hela huset och räknar med att kunna starta nästa bostadsrättsprojekt i Varberg inom rätt snar framtid. Vi ser väldigt väldigt positivt på Varberg som ort, både för hyres- och bostadsrätter, säger Andreas Granberg.

Inflyttning till vintern

Beslutet innebär inga större förändringar för själva bygget. Arbetet går enligt tidsplan och ska stå klart för inflyttning vintern 2022/2023. Markarbetet är i gång och stomresning ska ske efter sommaren.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här