Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Första spadtaget. I februari påbörjades bygget av nya Ankarskolan. Redan nu visar det sig att skolan kommer bli dyrare än beräknat. Bild: Daniel Molund/Arkiv

Bygget av nya Ankarskolan är i gång

Det var trettio år sedan en ny skola byggdes i Varberg. Nu är det dags igen - på fredagen togs första spadtaget till nya Ankarskolan.

- Det är en efterlängtad skola, som ordförande i barn- och utbildningsnämnden är jag stolt över detta, sade Micael Åkesson (M), som invigningstalade och tog ett första spadtag med eleverna.

Nuvarande skolbyggnad har blivit för trång och en ny större har länge efterfrågats. Det kommer att bli en F-9-skola med plats för 600 elever som kommer att byggas på fotbollsplanen bredvid dagens Ankarskola, som delvis kommer att rivas.

Här ska även finnas tillagningskök, förskola med fyra avdelningar samt ett nytt skol- och folkbibliotek. Allt beräknas vara klart i juli 2015.

Kommunalrådet Jana Nilsson (S), som också tog ett första spadtag, lyfte fram att byggnaden kommer att bli ett energisnålt och miljövänligt passivhus.

- Det är er energi som ska sprudla här när den står färdig om drygt ett år, sade han till eleverna som samlats vid byggarbetsplatsen.

Jana Nilsson sade också att det var roligt att få vara med och starta bygget av en helt ny skola i kommunen, något som inte hänt sedan Bockstensskolan byggdes i början på 1980-talet.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här