Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/9

Budgivning på Getterön rusar

Två rum och kök på 38 kvadratmeter brukar inte kosta så mycket. Men det finns undantag. Ute på Getterön slåss, i skrivande stund, tre budgivare om en stuga.

Ida Persson, fastighetsmäklare på Mäklarhuset, hade visning i helgen på stugan som ligger mitt emellan 4:e och 5:e vik. 

Det var över 25 sällskap på visningen och flera av dem var jätteintresserade av stugan på Lillanäsvägen ute på Getterön. Budgivningen kom igång direkt. 
– Det verkar vara några stycken som har bestämt sig för att köpa stugan till varje pris. Nu på tisdagsförmiddagen ligger budet på 7,7 miljoner kronor, säger Ida Persson.
Beräknat på högsta budet så skulle det innebära ett kvadratmeterpris på 202 631 kronor. Med största sannolikhet kommer Varberg få ett nytt rekord vad det gäller kvadratmeterpris. 

Nyligen skrev Hallands Nyheter om en stuga på Västra Fårestensvägen ute på Getterön. Den stugan var på 60 kvadratmeter och beräknat på utgångspriset, 7,45 miljoner, landar kvadratmeterpriset på 124 166 kronor. Den affären är inte klar. 
Stugan på Lillanäsvägen har varit i samma familjs ägo sen 1942, köptes då av nuvarande ägares mormor och hennes dotter (nuvarande ägares mamma) som då var 12 år och som blev Getteröns yngsta stugägare. 

Nu är kvinnan som säljer i 40-årsåldern och hon bor i Varberg. 
– Det har varit stora höjningar hela tiden, vilket förklarar att priset är uppe i 7,7 miljoner, säger Ida Persson. 
Budet har gått upp med minst 100 000 kronor i stöten, många gånger har budet höjts med 200 000. 
Vad är det som är så speciellt med den här stugan på 38 kvadratmeter?
– Läget, helt klart, sen så är skicket på stugan helt okej. Jag har både haft spekulanter som har velat ha stugan som den är, men de flesta vill riva och bygga nytt. 
– Det är fri utsikt över hav och naturreservat. Jag har förstått att folk har väntat i många år på att den här stugan ska bli till salu. Ägarna har genom åren fått brev och förfrågningar om de inte ska sälja. 

Hur ser du på att budet är långt ifrån ditt utgångspris?
– Nu, med facit hand, får man väl säga att 4,8 miljoner var ett lågt utgångspris. Men vad det skulle sluta hade vi ingen aning om. 
Var det rent av ett lockpris?
– Det skulle jag inte vilja säga, utgångspriset sattes med hjälp av prisstatistik för området, men det ser så klart inte bra ut när priset sticker på det här sättet. Det håller jag med om.
Mäklaren Ida Persson tror att affären kan komma att vara slutförd under veckan. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här