Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På Norra vägen planerar Derome att bygga 42 nya lägenheter.
På Norra vägen planerar Derome att bygga 42 nya lägenheter.

Bristfällig utfart stoppar byggplaner för Derome

Derome Hus AB vill bygga en ny bostadsrättsförening med 42 lägenheter där Charleshill tidigare låg. Just nu säger byggnadsnämnden nej.

Enligt byggnadsnämndens ordförande Christian Persson (C) är det inget problem med själva byggnaden. Utan istället handlar det om hur en väg är konstruerad som gör att nämnden i detta läge inte kan ge ett bygglov.

– Vi återremitterade detta ärende. Det handlar om en cykelutfart som vi inte vill ha på det viset. Vi vill ha det justerat innan vi kan säga ja till detta, säger han.

LÄS MER: Efter rivningen: Så ska nya Charleshill se ut

Byggnadsnämndens vice ordförande socialdemokraten Tomas Johansson delar Christian Perssons syn på den inkomna bygglovsansökan. Det gjorde också övriga ledamöter i nämnden.

– Egentligen är det en småsak. Men så som det såg ut nu var det inte acceptabelt och nämnden var enig om att vi inte var nöjda med detta. De normer som finns måste följas, säger han.

Endast ett tillfälligt stopp

Derome får nu se över nämndens påpekande och komma in med ett nytt förslag. Löser de detta med utfarten så ska det förmodligen inte vara några problem att få grönt ljus från nämnden vid nästa sammanträde.

– Det här har ju inte med själva byggnaden att göra. Löser de detta så blir det sannolikt okej vid nästa möte. Vi var överens om att detta var ett bra förslag i övrigt, säger Christian Persson.

När Hallands Nyheter var i kontakt med Derome Hus AB hade de ännu inte fått ta del av byggnadsnämndens beslut och avböjde därför att kommentera.

LÄS MER: Så ser det ut när Charleshill rivs

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här