Brand på Ica Kvantum i Varberg

Butiken i centrala Varberg stängdes tillfälligt i samband med att man upptäckt rök vid en kylanläggning.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades på söndagsmorgonen till ICA Kvantum i Varberg efter att personal hade upptäckt rök i ett kylrum.

– Man har fått någon form av elbrand eller liknande i en kylanläggning. Vi håller fortfarande på att leta efter källan, sade Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten, vid kvart över åtta på söndagsmorgonen.

Två enheter från räddningstjänsten var på plats men redan vid halv nio hade bilarna lämnat platsen.

– Det var vid en frys som det hade börjat ryka, det handlade alltså om någon form av elektrisk problematik. Vi kunde konstatera att röken kom därifrån, säger Peter Stened.

ANNONS

Larmet om branden kom vid kvart i åtta på söndagsmorgonen. Butiken var sedan stängd i 40 minuter innan kunderna åter släpptes in i lokalen.

Victor Andersson är ställföreträdande Ica handlare på Kvantum. Han var inte själv på plats i butiken när larmet kom, men har under morgonen bildat sig en uppfattning om vad som hänt.

– Det var ett don ovanför en av glassdiskarna inne i butiken som började glöda och det bildades därför rök, säger han.

Elektriker är nu på plats för att laga det skadade donet, men även för att se över övriga diskar så att inget liknande ska hända igen.

– Glassortimentet kommer att vara lite begränsat i alla fall fram till imorgon, säger Victor Andersson.

I övrigt är händelsen inget som påverkar verksamheten i butiken. Brandrutinerna fungerade precis som det skulle enligt Andersson.

– Både personal och kunder skötte sig jättebra, säger Victor Andersson.

ANNONS