Brand i stuga i Håsten – flera enheter larmade

En kolonistuga i Håsten fattade eld under natten mot söndag. Räddningstjänsten lyckades förhindra ytterligare spridning, men byggnaden gick inte att rädda. Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand.

ANNONS
|

Det var vid 02.10-tiden som larmet först kom in från Håstens koloniområde. En inringare hade där sett en stuga stå i brand, berättar SOS Alarms teamledare Ola Åström.

– De (räddningstjänsten) har konstaterat att det brinner och har även konstaterat att det finns viss spridningsrisk till ett förråd i närheten, säger Åström klockan 02.25.

Enligt honom skickades sex enheter till platsen, men det ska inte ha funnits något ambulansbehov.

Misstänkt mordbrand

Vid klockan 03.10 uppdaterar räddningstjänsten med att det rört sig om en fullt utvecklad brand och att stugan inte skulle gå att rädda, men att man hade börjat få kontroll över situationen.

ANNONS

– Ja, nu när vi har fått på vatten har vi koll på läget. Det är bara den drabbade stugan som kommer att gå åt, säger inre befäl Peter Karlborg apropå den tidigare spridningsrisken.

Vid tiden hade räddningstjänsten en prognos om drygt två timmar.

Bild: Cecilia Cromnow

Vad som orsakat branden är okänt, men polisen kommer att upprätta en anmälan om mordbrand.

– Bland annat kommer vi att spärra av platsen för teknisk undersökning, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Enligt Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson för region väst, upprättas en anmälan gällande mordbrand då brandorsak inte kunnat fastställas.

– Det är en regel när man inte vet varför det har börjat brinna. Vi får göra en teknisk undersökning och ser vad den ger, säger han.

När gör ni den?

– Det vet jag inte. Med tanke på hur mycket vi har att göra tror jag inte att den kommer att göras i dag.

Klockan 05 befann sig endast en av räddningstjänstens enheter kvar på platsen för efterbevakning.

ANNONS