Bröt sig in på skola - och urinerade

Än en gång har Bosgårdsskolan drabbats av skadegörelse.

ANNONS
|

Via en utrymningsdörr tog sig minst två personer sig in på Bosgårdsskolan. Dörren hade de kilat fast med en sten och därefter hade de urinerat på golvet i en skolkorridor. Skolans larm gick igång strax efter tio på torsdagskvällen.

Väktare hade uppmärksammat att larmet gick i flera sektioner på skolan och när de kom fram till skolan såg de ungdomar lämna skolan i en silverfärgad BMW som styrde i riktning mot Småland.

–De körde rakt över gräsmattor på skolans område. Att de ens kommer på tanken att göra något sånt här, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Skolan har drabbats av skadegörelse och inbrott vid flera tidigare tillfällen. Senast i slutet av november hade någon tagit sig in genom ett öppet fönster i musiksalen och satt igång brandslangen.

ANNONS

Även denna gång hade vandalerna varit intresserade av brandslangen.

–De hade öppnat skåpet till brandslangen, men inte satt på vattnet. Så vi fick inte några vattenskador denna gången, berättar Birgitta Therén, rektor på Bosgårdsskolan.

Hon tillägger:

–Ingen undervisning är inställd. Vi kör som vanligt i dag.

Vad vidtar ni för åtgärder?

–Vi diskuterar med elever och samarbetar med kommunens säkerhetsansvariga. Vi ser även över så att fönster och dörrar är stängda när vi lämnar byggnaden.

Enligt rektorn har det dock varit förhållandevis lugnt på skolan de senaste månaderna.

–Just nu pågår en ombyggnation av skolan och byggbolaget har ett eget larm och kameraövervakning, vilket avskräcker något.

ANNONS