Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bröt armbåge vid polisingripande

Den 72-årige bonden som lastade av sina foderbalar framför en polisbil blev allvarligt skadad vid gripandet. Armbågen är bruten och han ska opereras i veckan.

Uppgifterna om vad som hände när polisen skulle bistå en kontrollant på länsstyrelsen vid ett besök hos en bonde i förra veckan går isär.

Två goda vänner till bonden kontaktade HN efter att de läst polisens version i tidningen. 72-åringen orkar inte prata om det själv, men har en helt annan bild av vad som hände och som vännerna vill förmedla.

Vid gripandet ska en polisman ha ryckt ut den äldre mannen ur traktorn så att han slog i bakhuvudet och skadade armbågen allvarligt. Sen blev han upptryckt mot polisbilen.

– Det är övervåld. Så får det bara inte gå till. En 72-årig man, fördärvad av värk och som inte orkar slåss, mot fyra poliser som slänger ut honom ur traktorn, säger vännen. Enligt vännen ska 72-åringen ha uttryckt en önskan om att få sitta kvar i traktorn och prata eftersom det var så kallt ute.

72-åringen har uppgett att polisen blockerade vägen med sin bil när han kom körandes med foderbalar. Han kom inte fram till gården, och släppte då helt enkelt ner foderbalarna framför bilen och åkte iväg för att hämta fler eftersom de skulle transporteras till gården.

Att polisen behövde vara fyra man för att flytta på de två foderbalarna ger inte vännen mycket för.

– Hans fru skulle kunna rulla bort en sådan bal trots att hon har en skada i armen. Sen undrar han varför polisen inte körde fram till gården. Hans fru var hemma och hade kunnat visa djuren.

– Vi var och tittade till honom i går och det är sorgligt att se honom så nere. Läkaren sa att det inte är säkert att han blir bra efter operationen. Så illa är det.

Vid polisingripandet var inte kontrollanten från länsstyrelsen kvar på gården, enligt vännerna. 72-åringen hade talat om att han inte hade tid för kontrollen och det var då som polisen blev inkopplad.

Polisen har anmält 72-åringen för våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman. Han kommer i sin tur att lämna in en anmälan mot poliserna, som behandlas av riksenheten för polismål, gällande grov misshandel och övervåld.

Fotnot. Tyvärr har vi tvingats ta bort möjligheten att kommentara denna artikel då diskussionen blev både osaklig och hätsk.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här