Här tankar bröderna på en bensinstation i Varberg. De lämnar utan att betala. Den stulna registreringsskylten hänger löst. Bild: Polisens förundersökningsprotokoll
Här tankar bröderna på en bensinstation i Varberg. De lämnar utan att betala. Den stulna registreringsskylten hänger löst. Bild: Polisens förundersökningsprotokoll

Bröder stal sin mammas bil och kraschade i dike

Bröderna stal sin mammas bil, satte på stulna registreringsskyltar och fyllde tanken utan att betala. Den på flera sätt olagliga färden slutade med en krasch i ett dike.

ANNONS
|

Ett par timmar efter midnatt den 3 september fann polisen en kvaddad stulen bil i ett dike i närheten av Veddige. En bit ifrån platsen hittade de sedan två drogpåverkade bröder i 20-årsåldern – som inte riktigt kunde förklara varför de var ute och gick längs vägen mitt i natten.

Inledningsvis nekade bröderna, som är kända av polisen sedan tidigare, till alla anklagelser om inblandning, men redan i andra förhöret började de prata. Nu åtalas de två unga männen för en rad brott.

Enligt åklagaren har de tillsammans stulit sin mammas bil. På bilen har de satt på stulna registreringsskyltar, förmodligen för att undvika att åka fast. De har också tankat bilen på en bensinstation i Varberg och därefter kört vidare utan att betala.

ANNONS

Bröderna, som båda saknar körkort, berättar i förhör att de turades om att köra bilen. De åkte en sväng till Göteborg för att träffa en vän, men fick vända när de inte hittade rätt adress. På hemvägen var de trötta och den yngre brodern har berättat att han slumrade till bakom ratten flera gånger. Olyckan ska dock ha inträffat när den äldre brodern körde bilen.

Den äldre brodern åtalas också för att ha stulit kläder för ungefär 3 800 kronor på Intersport i centrala Varberg. Stölden misslyckades emellertid då mannen fick dumpa kläderna och gömma sig på en toalett vid Torggrillen när han blev jagad av personalen.

ANNONS