Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Peterson, Varbergs Bouleklubb Kulknappen, vädjar till kommunen om toaletter vid Stenbrottet. Bild: Annika Karlbom

Bouleklubben trött på kiss i buskar

I brist på toaletter tvingas Stenbrottsbesökarna kissa i buskarna. Det fick Bouleklubbens Kulknappens ordförande att skriva till kommunen.

Bygg offentliga toaletter vid Stenbrottet! Det vädjar Varbergs Bouleklubb Kulknappens ordförande Mats Peterson om i ett brev till kommunen. Från april till september håller klubben till där tre dagar i veckan för att träna eller tävla. Och varje år är det samma visa - folk kissar i buskarna i brist på offentliga toaletter. 
– Alla som besöker stenbrottet saknar toaletter, men vi lägger extra mycket märke till det eftersom vi är här ofta, säger han. 
Han tycker att kommunen borde ta mer ansvar i frågan. Årligen arrangerar klubben tävlingen Varbergs Strandcup och de hyr då själva tillfälliga toaletter för cirka tusen besökare.
– Då tar vi dit två toalettvagnar som vi får betala en massa pengar för till kommunen, säger Mats Peterson. 
För kvinnor är den närmsta toaletten vid nakenbadet Kärringhålan, och för män är det en lite längre promenadsträcka bort till Societetsparken som gäller. Enligt Lennart Isaksson (S), vice ordförande för Hamn- och gatunämnden, finns inga planer på toaletter vid Stenbrottet. För tillfället har de bara planer i Brunnsparken, och har precis byggt toaletter vid Societetsparken. 
– Det är ju en kostnad, både i uppförande och i drift och då ska det helst ha en viss standard, annars är det ju inte kul, säger han. 
På frågan om hur han ser på kommunens ansvar svarar han att frågan har stötts och blötts i nämnden länge, och att man gjort en plan för hur toaletter ska utformas i de fall de byggs. 
– Däremot har vi ingen plan på att ta fram nya. Och när det gäller särskilda arrangemang som deras tävlingar har kommunen inget ansvar, säger han. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här