Snart flerfamiljshus. Under 1900-talets första decennier bodde fiskhandlare Oskar Andersson här. Huset han bodde i kallades för "Fiskhandlarens".
Snart flerfamiljshus. Under 1900-talets första decennier bodde fiskhandlare Oskar Andersson här. Huset han bodde i kallades för "Fiskhandlarens".

Bostadsrätter på gång i gammal villa

Är det möjligen en ny trend i Varberg – detta med att gamla villor blir bostadsrätter? Just nu finns minst två aktuella exempel.

ANNONS
|

I hörnet Rodhes väg, Södra vägen ligger en grön trävilla som är byggd i slutet av 1920-talet. Huset ägs av det Katrineholmsbaserade företaget Cervos Fastigheter AB.

Företaget vill skapa fyra lägenheter inne i den gamla villan och dessutom bygga till den med en tillbyggnad i samma stil, med plats för sex lägenheter. Intresset för lägenheterna är mycket stort, berättar Eva Cedergren på Svensk Fastighetsförmedling.

–Vi hade säljstart för dem i fredags morse klockan nio och den första ställde sig i kö redan i torsdags eftermiddag. Det var flera som köade och på fredagsmorgonen bjöd vi dem på frukost.

Svensk Fastighetsförmedling fick in intresseanmälningar för åtta av de tio lägenheterna under fredagen. Två lägenheter finns alltså kvar. Någon försäljning är det inte tal om nu, eftersom projektet ännu inte fått bygglov. Lägenheterna är tänkta att bli mellan 36 och 75 kvadrat stora och kosta mellan 1,5 och 2,4 miljoner kronor.

ANNONS

För Cervos Fastigheter AB är det en medveten strategi att bygga mindre lägenheter.

–Vi gjorde en analys av marknaden och såg att det är väldigt höga villapriser i Varberg. Ett yngre par som vill äga sitt boende har inte möjlighet att köpa en villa för fyra, fem miljoner. Vi vill att yngre ska ha en möjlighet att komma in på bostadsmarknaden där man äger sitt boende. Och i det här projektet får vi in en yngre målgrupp. Det tycker vi är jättekul, för det ger dem en chans att komma in på bostadsmarknaden, säger Ulrik Unenge från Cervos Fastigheter AB.

Varför vill ni driva projekt i Varberg?

–Där finns en högskola, det är en inflyttningsort och det är starkt efterfrågan på bostäder. Det ligger i vår affärsstrategi att etablera oss på sådana orter.

Det här är inte den enda gamla villan som kan bli bostadsrätter. Som HN tidigare repporterat pågår ett liknande projekt i Jobsons villa, i hörnet Rosenfredsgatan –Lasarettsgatan.

ANNONS