Bosgårdsskolan utsatt för klotter – igen

Bosgårdsskolan i Tvååker utsattes för klotter under midsommar och under natten till onsdagen har det hänt igen. Nu letar skolan efter en lösning på problemet.
– Vi måste få ett slut på det, vi kan inte hålla på såhär, säger verksamhetsvaktmästaren Master Lennartsson.

ANNONS

Bosgårdsskolan i Tvååker har ännu en gång utsatts för skadegörelse i form av klotter.

– De har klottrat på både husen, skyltarna och lekanläggningarna, säger verksamhetsvaktmästaren Master Lennartsson.

Det ska ha varit under tisdagskvällen eller natten till onsdagen som det återigen klottrats på skolans byggnader. Stilen är lik det som målades under midsommar i år, en händelse som skolans rektor polisanmälde.

– Jag tror inte att de har varit här och tagit bort klottret sedan förra polisanmälan, så allt är inte nytt, men det har tillkommit mycket, säger verksamhetsvaktmästaren.

Nu har Master Lennartsson kontaktat den saneringsfirma kommunen har upphandling med för att få bort klottret på byggnaden.

ANNONS

– Det är så tråkigt och det är inte gratis precis att ta hit klottersanerarna heller när de kommer från Helsingborg, säger han.

Besök under onsdagsmorgonen

Det var inte bara klotter som Bosgårdsskolan utsattes för. Under onsdagsmorgonen fann städerskan fem ungdomar som stod och kastade äpplen mot byggnaden.

– Vi vet inte om det är de som har klottrat, men vad gör de ute vid den tiden? Det är helt sanslöst, säger Master Lennartsson.

Samtidigt har skolan problem med att några springer på byggnadens tak, en av de platser där det även har klottrats en del.

– Vi på skolan vill att föräldrarna pratar med barnen om det, om hur allvarligt det är. Någon måste känna igen det och får gärna meddela oss eller mig om de känner igen det.

ANNONS