Bois trupp – från Alfonsi till Zacke

En rekordstor trupp mönstrar på för Varbergs Bois andra år i Allsvenskan. Joakim Persson guidar oss runt kring den 35 (!) namn stora truppen.

ANNONS
|

En del spelare är redan utlånade, men här är alla som är aktuella för Bois under kommande säsong i Sveriges högsta fotbollsserie.

Håll till godo. Persson har lite att säga som vanligt.

Oliver Alfonsi

– Stort självförtroende. Det har han fått efter sin mamma. Hyfsade tassar.

Keanin Ayer

– Gillar att sova i bussen. Kör gärna Playstation-finter.

Nils Bertilsson

– Bagarns grabb och ett fysmonster. Fin vänsterslägga.

Jon Birkfeldt

– Jag har haft hans bror i laget. Och det händer att jag kallar honom Jesper. Han har varit bra länge. Har haft otur att hamnat i lag som har åkt ur tre ur i rad (Åtvidaberg, Värnamo och Frej). Han har sett väldigt bra ut ut. Bidrar med en helhet.

ANNONS

André Boman

– Han kan vi skriva en bok om. Han är förhoppningsvis redo snart för genombrott.

Jean Carlos De Brito

– Oerhört elegant spelare med fin vänsterfot. Noggrann. Det är bara språket och hans skolengelska ska vi förbättra.

Rasmus Cronvall

– Tillhör en av Peaky Blindersgänget (tv-serie). Sylvass i djupled. Behöver bygga på sig lite erfarenhet också. Därför spelar han i Tvååker under våren.

Viktor Dryselius

– Oerhört talangfull målvakt. Enda minus är storleken. Han behöver växa till sig muskulärt. Är man mindre får man hoppa högre. Väldigt mycket är upp till honom själv.

Albert Ejupi

– Han blir jag inte av med. Det är femte året tillsammans. Efter den här säsongen hoppas jag verkligen att Real Madrid ringer. Allsvenskans absolut största playmaker offensivt. När han träffar rätt är ingen bättre.

Adama Fofana

– Han har egenskaper som skulle ha klarat sig bra på internationell nivå. Fart och teknik. Behöver bara spetsa till sistapassen och producera fler poäng. När det sker är han flygfärdig för Holland och Belgien.

Alexander Johansson

– En spelare vi lånar för att få honom att ta sista steget. Han har också höjderna och kan absolut vara på högsta nivå i Allsvenskan. Vänsterfoten är bra. Fantastisk spelare att ha i omklädningsrummet.

Noah Johansson

– Egen produkt som kan spela både mittback och defensiv mittfältare. I en utvecklingsfas. Visat stora egenskaper mot division 1-lag.

ANNONS

Victor Karlsson

– Årets utropstecken. Har hela paketet. Tillräckligt med speed första fem, tio meterna. Har en fin spelförståelse och bra löpkapacitet. Väldigt fint vänsterskott. Slår gärna avgörande pass med kvalitet. Vill väldigt mycket. Hanterar motgångar. Ställer sig bara upp och kör.

Simon Karlsson Adjei

– Mr. Berg-och-dalbana. Hade en dipp efter styrketräningen. Slog i taket under lägret i Bromölla. Blir en liten balansgång innan han vant sig vid träningsmängd och intensitet. En spelare som kan hamna på tio mål i allsvenskan. Kan avsluta med höger, vänster och huvudet.

Daniel Krezic

– Var med på träningen i torsdags och tränade avslut. Påstår att han är en av allsvenskan snabbaste spelare med boll. Bara hoppas och vänta att knät håller. Räknar fullt ut med honom efter uppehållet.

Anton Liljenbäck

– Ser bättre ut än någonsin. Starkare och mer beslutsam. Kan ta ytterligare ett kliv i år. Tror nog inte riktigt att han vet hur bra han är.

Jakob Lindahl

– Förväntat mig mer av honom. Men det har låst sig. Tufft konkurrens. Det handlar om att tänka mindre och göra det han är bra på.

Joakim Lindner

– Kontorets stora stjärna jämte Zackrisson såklart. Han har växt både som spelare och människa. Blir allt viktigare för oss. Finslipar på vissa detaljer. Oerhörd trygghet för ledarteamet att veta att han alltid kommer upp till en viss nivå. Kan vara ond i blicken.

ANNONS

Stojan Lukic

– Han har en budget att förhålla sig till i mäklarbranschen – och en familj. Står till vårt förfogande . Kanske kör något pass i veckan. Har ledaregenskaper. Han kan nog vara uppe för en sista satsning om det skulle svaja efter EM-uppehållet.

Montader Madjed

– Sveriges mest lovande 05:a, kanske. Kan flytta boll så det försvinner både två, tre o fyra motståndare. Hoppas pojken får komma igång efter uppehållet. Ingen jättestress.

Tashreeq Matthews

– Magiker. På gott och ont. Kan ibland se ut som han flyger förbi två, tre spelare och sen snubbla på sig själv. Oberäknelig för motståndarna. Kan ställa till mycket oreda. Sista noggrannheten saknas. Slarvig men en fantastisk personlighet. Spetsen finns.

Gideon Mensah

– Nyopererad efter säsongen. Gjorde en fantastisk höst för oss. Otroligt viktig att få igång. Kan spela höger, vänster, överallt. Fin högerfot i det längre spelet. Kraftfull. Tror väldigt mycket på honom.

Ryan Moon

– Får gå på det jag sett på tv. Kan nog hantera det sättet vi spelar fotboll på. Duktig i luftrummet. Ingen renodlad striker, men kan gå tiarollen.

Liam Munther

– Tar små steg hela tiden. Kommer jobba hårt för att ta en plats. Liam är som Tassie. Har egenskaper som fart och gör poäng. Letar efter jämnheten. Lika snäll på plan som utanför. Måste tuffa till sig på plan. Borde kanske skaffa skägg. Ett lösskägg kan räcka.

ANNONS

Philip Mårtensson

– En redig skånepåg. Hårt arbetande målvakt som gått hela vägen från de lägre divisionerna. Tagit upp kampen med Agge. Borde ta ännu mer plats och styra och dominera. Kan spika igen och vinna en fotbollsmatch åt dig.

Albin Mörfelt

– Magiker när han träffar rätt. När han får till det hade jag inte velat byta ut honom mot någon. Borde vara en framtida landslagsspelare. En egenskap är att han behöver få ett tjyvnyp. Då tar han fram hela mattpisklådan. Med den vänsterfot och snabbhet.

Gustav Nordh

– Här snackar vi om poängspelaren. För 2,5 år sedan spel i division 2 och 3 fotboll i Piteå. Alla kvalitetet ligger i det offensiva och högerfoten. Spetsen har han visat i träningsmatcherna.

Luke Le Roux

– För mig är det en balansspelare, när han gör ett misstag blir man chockad. Bra beslutsfattning. Vet när han ska hålla bollen, rensa. Väldigt klok. Borde söka den avgörande passningen oftare. En av Sveriges bästa playmakers.

Robin Simovic

– Det närmaste vi kommer Zlatan som han ser ut idag. Fötterna är fortfarande magiska. Vi ska lära oss hur vi ska utnyttja hans egenskaper. Skulle vilja se honom tuffare, på gränsen till gråzonen.

Dean Solomons

– Man hamnar inte i Ajax om man inte har kvaliteter. Bolltrygg mittback. Nästan som en Vieiratyp också. Var vi ska använda honom ska vi återstår och se.

ANNONS

Oliver Stanisic

– Otroligt trevlig och sympatisk utanför plan. På plan tar han fram egenskaperna jag gillar. Fysiskt och snabbare än man tror. Stark i boxarna. Kommer att ge oss mycket.

August Strömberg

– En av få som är pappa i laget utanför plan. Stabil är nog det rätta ordet. Måste utveckla och styra och ställa mer. En oro att han ska falla igenom. Stor som ett hus – bara han själv som inte vet om det. När målvakter gapar då drar man in huvudet.

Robin Tranberg

– Sett bättre än någonsin. Känns extremt stark och löpvillig. Fin att ha i en grupp. Har förståelse för att tränaren tar ut ett lag som är bäst för dagen. Kan spela i olika positioner. En våra bättre avslutare på träning. Duktig närkampsspelare. Ganska stor och tuff att möta.

Albin Winbo

– Har verkligen tagit ett steg i trappan. Har växt till sig och tuffat till sig. Kan löpa i princip hur mycket som helst. Tagit sig många lägen. Gedigen lagspelare som alltid ger 110 procent. Otroligt värdefull. Hans nästa steg att söka förstapassningen fram oftare.

Hampus Zackrisson

– Också från kontorslandslaget. En spelare du alltid kan lika på. Nummer ett att han är bra lagspelare – och i luftrummet. Bra tryck i sitt längre spel. Vi vet alltid vad vi får.

ANNONS

ANNONS