Bois börjar om med damlag igen

Damfotbollen i kommunen piggnar till. Kurvan som anger antal klubbar pekar uppåt. Kommande säsong är Varbergs Bois tillbaka med damlag.

ANNONS

Den här gången verkar Bois vara bättre förberett för seriespel. Ni minns kanske hur det var för tio år sedan. Optimismen spirade men allt rann ut i sanden efter bara några år.

Den här gången ska inget slarvas bort. Det grundliga arbetet är utfört. Det finns lag på flicksidan från bollskola till seniorlag. Hälften i truppen består av flickor födda 2002-03.

En svensk fotbollsprofil på damsidan anländer. Linda Nöjd, 35, tar över som tränare efter en otroligt lång karriär inom fotbollen. Bois börjar om i division 4 tillsammans med lokala lag som SRG Himledalen och Tofta Gif.

Men nöjd är hon inte trots att hon heter det.

ANNONS

– En av anledningarna till att jag valde att komma hit var att vi börjar med ett blankt papper. Det är så kul att vara med från start. Det finns inga krav på att vi ska gå upp. Jag vill få tjejerna att tänka fotboll. Då brukar resultaten komma automatiskt.

Hur vill du vara som tränare?

– Jag får väl plocka lite av alla de tränare jag haft. Det är ju en del. Jag har väl en bild hur jag skulle vilja vara. Men det gäller ju att ta sig dit också.

Linda Nöjd blev omskriven både lokalt och i riksmedia förra året. Cancern är behandlad. Linda har varit på den första årskontrollen och fick förhoppningsfulla besked.

När vi försöker reda ut Lindas klubbar genom karriären krävs ett omfattande tankearbete. De senaste fem, sex åren har karriären förlängts trots att tankarna cirklat kring att sluta.

– Jag har slutat fem, sex gånger, men det är fortfarande så roligt.

Kommer du att spela i år?

– Jag kommer nog att få fullt sjå med tränarrollen och vill att det ska flyta på.

Det råder ingen spelarbrist. När de här raderna skrivs finns en lista på 33 spelare.

ANNONS

Texten har tidigare publicerats i Varbergsposten

Född: 29 januari 1983 i Hökerum. Bor: centralt Varberg. Sysselsättning: Beräkningsingenjör på Vattenfall.

Klubbar: 1989- Södra Vings IF, 1996-97 Ulricehamn, 1998-2002 Dalsjöfors Goif, 2002 Älvsjö AIK, 2003 Djurgården/Älvsjö, 2003-04 Dalsjöfors, 2005-09 Mallbackens IF, 2010-12 QBIK, 2013-15 Hovås/Billdal; 2016 Äspereds IF, 2017-18 IF Böljan Falkenberg, 2018- Varbergs Bois.

ANNONS