Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bogserbåt kolliderade med lastfartyg i hamnen

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Varbergs hamn, där en bogserbåt hade kolliderat med ett lastfartyg. Några personskador ska dock inte ha uppstått.

Det var runt klockan 22.50 som larmet om båtolyckan först kom in. Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, beskrev initialt situationen som ganska sansad.

– Läget verkar ganska lugnt, men det är en bogserbåt och ett lastfartyg som kolliderat. Vi har inga personskador, sade han strax efter att larmet kommit in.

En stund senare, runt klockan 23.15, hade bilden klarnat något.

– Det var en lättare kollision och vi har bulor i fören på ena båten, men har inte funnit några läckage. Vi kommer att lämna platsen snart, säger Karlborg.

Vid den tiden låg bägge skeppen vid kaj. Enligt polisen, som också begav sig till hamnen, verkar det hela ha varit en ren olyckshändelse.

I ett första uttalande sa polisen i Varberg att de gjort ett utandningsprov på båda kaptenerna för fartygen. Ett uttalande som enligt Katrin Lemming, kommunikationschef på Hallands Hamnar inte stämmer.

– Bogserbåten som opereras av Hallands Hamnar låg obemannad vid kaj när olyckan inträffade. När det andra fartyget skulle angöra hamnen fick de tekniska problem och körde in i bogserbåten, säger hon.

Enligt Katrin Lemming pågår nu en undersökning av bogserbåten för att se hur stora skadorna efter kollisionen blivit.

– Den har fått vissa skador men hur stora och om vi behöver ur drift för reparation får undersökningen visa, säger hon.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här