Bockstensmannen söker kärleken på internet

Kvällarna i montern blir lätt ensamma. Nu längtar Bockstensmannen efter kärleken och till sin hjälp har han tagit till internetdejting.

ANNONS
|

När HN:s reporter matchar med Bockstensmannen på internetdejtingappen Tinder ställer han gladeligen upp på en intervju.

– Haha! Gärna! Kanske ökar mina chanser för sällskap i montern!

Då kör vi! Vad söker du på Tinder?

– Jag söker främst någon att dela mitt liv med, jag söker kärleken. Det kan bli ensamt i montern på kvällarna.

Fint! Hur skiljer sig dejtandet på 1300-talet och nu?

– Jag gillar att dejta på 2000-talet! Det är så mycket friare! På 1300-talet skulle alla lägga sig i, kyrkan, föräldrar, osv osv. I dag är det mer upp till var och en. Det är också så himla skönt att det inte bara är flicka-pojke utan man får möjlighet att utforska kärleken till alla kön utan att bli bränd på bål.

ANNONS

Vad gör du helst på en första dejt?

– Jag gillar att göra något aktivt på första dejten, så kanske en härlig ridtur? Sen om man har tur kanske vi drar oss tillbaka till montern för lite netflix n chill. ;)

Vad är ditt bästa raggningsknep?

– Jag gillar inte det här med att en ska spela spel och ha olika grejer för sig. Jag tror på att vara ärlig och vara sig själv. Det är nog mina bästa "knep." Alla mina tjejpolare berättar att när de är på dejt så har killarna en tendens att bara prata om sig själva, och det verkar ju så himla trist. Så att lyssna är väl kanske också ett knep, eller snarare ett tips.

Har du samma klädstil nu som då?

– Ja, ungefär. Det är ju ändå inne med retro nu. Tycker att min look är ganska sekelöverskridande. :) På sommaren blir det lite varmt med allt ylle så då kör jag jag gärna på en skön linneskjorta. Det är svårt att få tag på bra mantlar dock, så använder bara min vid finare tillfällen. Kanske på en dejt till exempel ;)

Har du nyss återuppstått eller har du levt hela tiden?

ANNONS

– Man kan väl säga att jag varit medveten om det som hänt omkring mig sen jag lämnade mossen. Men jag har känt mig ganska instängd i min monter, både emotionellt och sexuellt. Tror att det är först nu jag har vågat öppna mig själv för livet utanför och kärleken.

Vad gjorde du egentligen på 1300-talet? Var du skatteindrivare som många tror?

– Det finns många som spekulerar om det som varit. För min egen del känner jag att jag inte vill fokusera på det som varit utan jag vill hellre blicka framåt. Det finns så mycket härligt att uppleva och jag vill inte fastna och bli stämplad för något som hände för 700 år sedan.

Jag förstår. Men jag blir ändå nyfiken på vad som hände när du dog, vill du säga något om det?

– Det var en traumatisk upplevelse som jag inte gärna grottar ner mig i. Men man kan väl säga att kärleken inte var lite fri då som den är nu, vilket kan ha spelat in.

Vad söker du hos en partner?

– Någon som gillar naturen och inte bryr sig så mycket om åldersskillnader. Det är viktigt att hen ska vara ödmjuk och öppne men det viktigaste är att personen är lugn och sansad. Det var mycket hetlevrade personer på 1300-talet, jag söker nån som kan keep it cool. Humor är också viktigt. Och hästintresset är en dealbreaker.

ANNONS

På tal om åldersskillnader. Det står att du är 32. Stämmer det, och isåfall - har du fastnat där?

– Ja, det är klurigt med ålder. Jag är både över 700 år och 32. Antar att det är som många säger, att ålder bara är en siffra. Det gick inte att fylla i född på 1300-talet av tekniska skäl.

Spännande! Om du fick välja en tid att leva i, vilken skulle det vara?

– Jag är ganska nöjd som det är, en ska inte gapa efter för mycket, det sa alltid min mor. Mycket var lättare förr, men samhället har blivit öppnare och mer tillåtande, samtidigt som det på många sätt är svårt att leva nu också. Däremot är det roligt att det är så lätt att få kontakt med människor från hela världen nu för tiden. Förut var det mer sockenbegränsat umgänge. Men det är hemskt att se vad som hänt med naturen så jag är lite orolig över hur framtiden kommer se ut. Jag försöker nog mest leva i nuet, oavsett århundrade. :)

Fint sagt! Och för källkritikens skull, vem är du egentligen? Eller jag menar –finns det någon som hjälper dig att skriva?

– Jag har hjälp av några vänner, som peppade mig att skaffa Tinder. Har inte riktigt koll på hur allt med internet fungerar, så det är skönt att få lite stöd. Mina händer är också ganska stela så dom hjälper mig att skriva. Räcker det, eller vill du ha namnet på mina kompisar?

ANNONS

Om jag kan få namnen vore det ju fantastiskt!

– Nu har vi pratat nog om mig, låt oss prata om dig nu. Gillar du hästar?

Tinder är en dejting-app till mobiltelefoner som går ut på att träffa människor. För att "matcha" krävs att båda personen klickat i att de "gillar" den andres bilder och presentation.

ANNONS