Blodigt mordförsök på pizzeria

Feststämningen på pizzerian i Frillesås förvandlades till ett blodigt knivslagsmål. Nu ställs två unga män inför rätta där de misstänks för mordförsök.

ANNONS
|

”Här känner de flesta varandra och träffas ofta på pizzerian. Man kan gå runt till olika bord och prata med varandra”. Så beskrivs stämningen av en av många stammispersoner som den här fredagskvällen i maj befann sig på pizzerian i Frillesås.

Ölen och pizzorna intogs i ungefär samma takt. Men den muntra stämningen förbyttes under kvällen till en lokal i chock. Två unga män i 20-årsåldern ska enligt flera vittnen betett sig på ett märkligt sätt. De ska ha gått in och ut ur lokalen, brottats ena stunden och därefter kramats med varandra.

Situationen spårade ur när de båda männen ställde sig framför några andra gäster på uteterrassen och pussade varandra. När någon ur sällskapet tittade på dem tände en av de yngre killarna till och sa: ”Vad glor du på gubbe?”.

ANNONS

Knivhugg i buken

Därefter utbröt ett ordentligt tumult. Glas och stolar for i marken. En av de tre männen som hamnade i bråk med de yngre killarna berättar i förhör: ”De var på NN först. De gick på honom båda två. Han reste sig upp och sen blev det slagsmål. Jag skulle hjälpa NN så jag reste mig. Sen kom kniven fram och NN blev skuren. Sen fick jag också ett sticksår i magen”.

Den andre mannen som hamnade i slagsmålet minns inte mycket från händelsen. ”Jag har inget minne från det att jag ställde mig upp till det att jag låg vid entrédörren”, säger han i förhör.

De båda yngre männen motades efter bråket undan från pizzerian. Ytterligare en äldre man blev då knivskuren i anslutning till restaurangen.

Två av de skadade männen träffades av ett knivhugg i buken. Den tredje mannen fick två knivhugg, dels i ena höften och även under ena armhålan.

De två misstänkta männen flydde efteråt hem till en av deras bostäder i Frillesås. Där kunde polisen gripa dem och vid husrannsakan hittades flera knivar. Bland annat i toalettstolen på en ordentligt nedblodad toalett.

De misstänkta säger inget i förhör

En av männen misstänks också för hot mot tjänsteman i samband med gripandet och den andre för våldsamt motstånd.

ANNONS

De båda misstänkta männen säger inget i förhör med polisen. En av dem sitter enbart tyst och svarar inte på frågor och den andre svarar ”Ingen kommentar”.

Fallet avgörs nu i Varbergs tingsrätt där männen misstänks för försök till mord alternativt grov misshandel.

ANNONS