Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Rick Rycroft/TT

"Blir garanterat top notch!"

En inomhuspark för skejtare kommer att invigas i Varberg i under hösten. Helena Selander på Varbergs skateboardklubb säger att det kommer att finnas något för alla.

Hittills har skejtsugna varit tvungna att åka till Halmstad eller Kungsbacka för att kunna åka bräda på vintern. Till mångas glädje kommer nu Varberg att få sin egen inomhushall. Just nu håller kommunen på och gör iordning en lokal som ligger bredvid Kunskapsskolans idrottshall i Varberg.
– Det är VFAB:s lokal och de håller just nu på och gör den i ordning med att bland annat riva väggar, dra in vatten och belysning, säger Helena Selander, ordförande i Varbergs skateboardklubb.
Bland annat byggs en toalett och ett loft där kafé kommer att finnas. Bygget av ramper kommer troligtvis att på börjas i augusti.
– Vi har tagit hjälp av de bästa i Sverige, kanske i världen för att designa och bygga. Det blir garanterat top notch, säger Helena Selander.

Till de 280 kvadratmetrarna har Bryggeriet Malmö anlitats för att skapa en hall av världsklass.
En ritning finns men den är inte helt spikad och klubben har bestämt sig för att inte offentliggöra den för att inte bli överösta med kommentarer.
– Det blir litet men vi kommer att få in det vi vill. Det blir, på skejtspråk, bowl, street och böj, säger Helena Selander.

Skejklubben har fått stöttning av kommunen i form av ett särskilt verksamhetsbidrag för ny verksamhet och klubben hyr lokalen.
– Det är en verksamhet som inte går att ha i en vanlig idrottshall, det går inte att plocka fram och tillbaka sakerna så lätt, säger Mari Hagborg-Lorentzon, fritidschef i Varberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här