Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biljakt slutade i dike – man misstänks för drograttfylla

Under onsdagskvällen fattade en patrull i Väröbacka misstankar mot en bilist ute på vägen. Polisen försökte stoppa mannen, men denne valde i stället att fly. Efterföljandet fick sitt slut när mannens bil hamnade i diket.

Det var runt 22.30 på onsdagskvällen som biljakten först inleddes. Enligt polisens stationsbefäl i Varberg försökte man först stoppa mannen, något han inte var intresserad av.

– Bilen väljer att dra, varpå ett förföljande inleds. Till slut får man stopp på bilen när den hamnar i ett dike, säger stationsbefälet.

Biljakten inträffade inne i Väröbacka. Efter ett samtal med föraren uppstod en misstanke om narkotikapåverkan, och han misstänks nu för drograttfylleri. I samband med en kroppsvisitering påträffades även en pepparsprej, vilket lett till att mannen också misstänks för brott mot vapenlagen.

I samband med avåkningen ska den misstänkte även ha skadats lindrigt.

– Han klagade på nacksmärtor och blev därför avförd med ambulans till sjukhus, säger stationsbefälet, som tillägger att det inte rörde sig om några höga hastigheter när bilen hamnade i diket.

Då föraren fördes till sjukhus kunde polis inte hålla förhör.

– Det kommer att hållas vid ett senare tillfälle, säger stationsbefäl i Varberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här