Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Bilist körde in i trädgård – avvek från platsen

I Galtabäck har en bilist kört av vägen – och rakt in i någon annans trädgård. En man i 30-årsåldern har nu gripits av polis.

Ett larm om en singelolycka i Utteros, Galtabäck, inkom till räddningstjänsten vid 09-tiden på måndagsförmiddagen.

– Det är en liten avåkning och personen har kört in i en trädgård. Vi är där för att säkerställa att det inte har blivit något läckage eller liknande, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Föraren smet – greps av polis

Enligt Karlborg stod bilen kvar i trädgården – föraren, däremot, avvek från platsen. Polisen var på plats med flera patruller, bland annat en hundpatrull som sökte efter personen – med lyckat resultat.

– Vi har en misstänkt man som är gripen. En hundpatrull sökte från bilen till platsen där den här personen greps, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i väst.

Misstanken: Bilen är stulen

Polisen misstänker att bilen är stulen. Den numera gripne föraren är en man i 30-årsåldern. Mannen misstänktes redan i helgen för narkotikainnehav och brott mot knivlagen, efter att han kontrollerats av polis utanför Hotel Fregatten i centrala Varberg på söndagskvällen.

Polisen har ännu inte säkerställt alla uppgifter, men stationsbefäl i Varberg bekräftar att mannen – som saknar körkort – misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, olovlig körning, smitning från olycksplats samt brott mot knivlagen.

– Det är möjligt att det kan tillkomma ett par brottsrubriceringar, säger polisen i Varberg.

Bilen är beslagtagen av polis. Olyckan hade ingen påverkan på trafiken.

En bilist har kört av vägen och in i en trädgård i Utteros. Bild: Eniro skärmdump
En bilist har kört av vägen och in i en trädgård i Utteros. Bild: Eniro skärmdump

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här