Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bil gick genom isen - en till sjukhus

En fyrhjuling gick under lördagseftermiddagen genom isen på sjön Dran, igenom vilken Viskan rinner.
– Enligt inringarna ska personen som suttit i fordonet ha varit kraftigt nedkyld, sade Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Privatpersonerna som var på plats tillsammans med föraren hade själva fått upp föraren ur vattnet innan räddningstjänsten kom till platsen. Hen var inte kvar när räddningstjänsten kom till platsen.

Sällskapet hade befunnit sig på platsen för att köra iskörning. En reporter från tidningen hade tidigare under kvällen gjort ett reportage om just den aktiviteten, då på Sjönevadssjön.

– Där är det dock många bilar som kör hela tiden. Jag kan tänka mig att man har lite bättre mätningar där. Just den här lilla sjön utanför Veddige var lite mindre till storleken, vilket kan ha gjort den känsligare.

Med tanke på att Viskan rinner igenom är vattnet under ganska strömt, vilket påverkar isen.

Eftersom att den nedkylde inte var kvar när räddningstjänsten kom fram kunde de inte uttala sig om skadeläget.

Utan den drabbade var räddningstjänstens uppgift att bärga bilen från sjön, trodde man initialt.

– Jag vet inte om det rör sig om en bensinbil, men oavsett bränsle så blir det en miljöfråga. Vi måste hitta ett sätt att bärga bort den, sade Andreas Karlsson i ett tidigt skede.

Det kunde senare konstateras att varken någon olja eller något annat drivmedel läckt ut, och bärgningsfrågan blev därför en fråga för fyrhjulingsägarens försäkringsbolag.

Olyckan inträffade strax innan klockan fem på lördagseftermiddagen. Enligt uppgifter till tidningen på söndagen mår alla inblandade bra och fordonet har tagits upp ur sjön.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här