Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil fattade eld under färd på E6: ”Brann för fullt”

Under natten larmades räddningstjänsten till E6:an, strax norr om Björkäng. Där hade en brand utbrutit i kupén i en bil körandes i södergående riktning, men föraren ska ha undkommit utan skador.

Det var strax efter klockan 03, natten mot tisdag, som räddningstjänsten först larmades till E6:an. Enligt Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Varberg, rörde det sig om en fullt utvecklad brand.

– Ja, det brann för fullt när vi kom till platsen. Vi är där och släcker ner nu, bilen har stannat längs vägkanten mellan Tvååker och Varberg, säger Karlborg.

Enligt befälet drabbades föraren inte av några skador, och hen ska själv ha tillkallat bärgare. Tills dess kommer räddningstjänsten dröja kvar på platsen, där de håller ett körfält avstängt.

– Vi har en prognos på cirka 20 minuter innan vi lämnar. Vi har stängt ett körfält, så det går att passera, berättar Karlborg klockan 03.25.

Räddningstjänstens insats avslutades runt klockan 04, ungefär samma tid som bärgare hade anlänt. Varken polis eller ambulans kallades till platsen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här