Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Biblioteket visar bokmässan på storbildsskärm

Coronapandemin har satt stopp för årets fysiska bok & biblioteksmässa. Men trots det finns ett digert program som livesänds. Den som inte vill titta själv kan besöka Varbergs stadsbibliotek som sänder stora delar av programmet.

Vid lunchtid på lördagen var det dags för programpunkten ”Mästarmötet” på året bokmässa. De tre deckarförfattarna Mons Kallentoft, Anders Roslund och Arne Dahl diskuterade då böcker och skrivande.

– Jag tycker mycket om deckare och kom hit för att lyssna på detta. Det är ett jättebra initiativ att man kan komma hit och se bokmässan, säger Ann-Christin Dahlstrand, som är på plats på stadsbiblioteket för andra dagen i rad för att följa bokmässan.

Många är favoriterna bland deckarförfattarna

Bland favoriterna nämner hon Hans Rosenfeldt och Mari Jungstedt. Stina Jacksons senaste bok har hon inte hunnit läsa en, men den ligger där hemma och väntar.

– Ofta läser jag flera böcker samtidigt. Jag brukar varva någon tyngre bok med något lite lättsammare. Det blir inte bara deckare utan annat också, säger Ann-Christin Dahlstrand.

Redan i torsdags började stadsbiblioteket med sina sändningar från bokmässan. Av de dryga hundrafemtio programpunkterna som finns så har bibliotekspersonalen valt ut femtiofem som visas på storbildsskärm på evenemangsplatsen på andra våningen.

– Det blir ungefär trettiotre timmar totalt som vi sänder, säger Pär Andin, som är biblioteksassistent och en av dem som varit med och valt ut programmet.

Han sköter livesändningen och har således sett det mesta av årets program.

– Det har varit mycket som har varit väldigt intressant, säger Pär Andin.

Hade gärna varit på plats i Göteborg

Tyvärr har det inte varit någon publikanstormning. Men det var heller inget biblioteket räknade med då samma sändningar de visar går lika bra att titta på hemifrån.

– Igår hade vi After noon tea i samband med Crimetime. Då var det en del folk här. Deckarprogrampunkterna har lockat en del. Annars är det mest folk som stannar till och tittar en stund på sin lunch, säger Pär Andin.

Efter ”Mästarmötet” är det dags för ”I fokus” med Majgull Axelsson och Klas Östergren. Det är därför Marika Lundby är på plats.

– Det är jättetrevligt att man kan titta såhär. Hade situationen inte varit som den är så hade jag förmodligen varit på plats i Göteborg, säger Marika Lundby.

På söndagen kommer sändningarna fortsätta med start 11.00 och hålla på fram till 17.10.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här