Skolledningen i Varberg kommenterar dagens besked från Regeringen
Skolledningen i Varberg kommenterar dagens besked från Regeringen

Beskedet att hålla skolorna öppna var väntat

Ledningen för den kommunala gymnasieskolan ska i lugn och ro analysera dagens besked från regeringen. Men beslutet att hålla öppet kom inte som en överraskning.

ANNONS
|

Vid en pressträff under onsdagen meddelade regeringen att gymnasieskolorna ska fortsätta bedriva sin undervisning på plats. Ett besked som inte överraskade Maria Gustafsson förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Varberg.

– När beskedet kom att övergå till distansundervisning i våras hade vi fått lite förvarning. Några sådana indikationer hade vi inte fått den här gången, säger hon.

Ett nytt besked levererades dock på pressträffen. Skolor ska få möjlighet att övergå till distansundervisning för att minska riskerna för trängsel och inte bara som i dag om det skett ett utbrott av corona på skolan.

– Vi har fått ett till verktyg att använda men vad det betyder konkret är för tidigt att uttala sig om, säger Maria Gustafsson.

ANNONS

Maria Gustafsson säger att det har funnits en oro bland både personal och elever över det rådande läget och att hon inte vill göra några spekulationer om olika scenarion som kan öka på oron, säger hon.

– Det viktiga för oss är att sprida lugn och se till att eleverna får den bästa undervisningen som möjligt, säger hon.

Det är först på måndag som det nya direktivet träder i kraft och Maria Gustafsson säger att de nu ska analysera läger i lugn och ro

– Vi ska ta de här dagarna fram till måndag och analysera läget i lugn och ro och när vi har något att kommunicera kommer vi gå ut med information till elever och personal i första hand.

ANNONS