Besöksförbud på äldreboenden i Varberg

Även Varbergs kommun inför nu besöksförbud på alla särskilda boenden för äldre. Även korttidsboenden för unga med funktionsnedsättning omfattas.

ANNONS
|

Varbergs kommun skriver i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen att man nu inför besöksförbud på alla särskilda boenden för äldre och korttidsboende för äldre samt korttidsboende för barn inom LSS (funktionsnedsättning). Undantag gäller endast för palliativ vård och pågående utflyttning eller inflyttning. Beslutet tas för att minimera risken för spridning av coronaviruset och ligger i linje med vad som redan meddelats från Falkenbergs kommun och vissa privata omsorgsföretag.

– Vi har normalt besöksrestriktioner även vid vanlig influensa. Jag upplever också att det har funnits en önskan från vår personal om att hantera detta på det här sättet för att minimera smittspridningen, säger Anna-Lena Sellergren, socialchef i Varbergs kommun.

ANNONS

Sellergren har i nuläget ingen kännedom om några sjukdomsfall vare sig hos personal eller brukare inom socialförvaltningen.

En plan för hur socialförvaltningen förbereder sig för olika scenarier för smittspridningen kommer att överlämnas till kommunchefen i nästa vecka.

– Den behandlar hur vi förbereder oss för olika scenarier när det gäller sjukdomsfall och sjukfrånvaro, säger Sellergren.

Utöver ovan nämnda besöksförbud gäller restriktioner även för kommunens övriga särskilda boende, såsom LSS-boenden och psykiatriboenden.

ANNONS