Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Besöket i Varberg blev en otrevlig upplevelse

Gunilla Nilsson var i Varberg för att besöka sin syster. Inne på ICA Kvantum höll hon på att bli påkörd av en elsparkcykel. När hon konfronterade föraren eskalerade händelsen. Nu känner hon sig orolig och rädd.

I lördags var Gunilla Nilsson i Varberg för att besöka sin syster. På vägen bestämde hon sig för att stanna till och köpa en blomma på ICA Kvantum. När hon var på väg mot kassan höll hon på att bli påkörd av en ung kille på elsparkcykel, som kom farandes i hög fart från en av gångarna i affären. Något hon skrivit om i ett uppmärksammat inlägg på Facebook. Men historien tar inte slut där.

Efter att Gunilla betalat för sina varor uppmärksammar hon att killen som nästan kört på henne sitter vid en av bänkarna i anslutning till kassorna. När hon konfronterar killen är han helt oförstående berättar Gunilla.

– Jag gick fram till honom och sa att så där gör man inte och händer det igen så kommer jag göra en polisanmälan, berättar hon.

Efter att ha lämnat affären promenerar hon längs med Östra Långgatan, mot parkeringsgaraget vid Kanngjutaren. Då kommer den unge mannen åkande efter henne och passerar i hög fart precis intill henne på trottoaren.

– Jag blev rädd och arg men lyckades få upp min mobil och ta ett kort på honom, säger Gunilla.

Dagen efter händelsen beslutar sig Gunilla för att polisanmäla händelsen och skriva om upplevelsen på sin Facebooksida. Ett inlägg som senare delades i en Varbergsgrupp. Där kunde kanske historien ha tagit slut men istället eskalerar det ännu mer.

– Senare samma kväll ringer det i min mobil från ett okänt nummer. När jag svarar är det en kille som börjar fråga ut mig om mitt inlägg på Facebook. Då la jag på luren, berättar Gunilla.

Efter det fortsätter det ringa i Gunillas telefon till efter klockan halv 12 på natten. Gunilla berättar att hon har en publik profil på Facebook men har den inte kopplad till sitt telefonnummer.

– Även om jag inte bor i Varberg så känner jag mig orolig. Ska man behöva gå och se sig om över axeln nu?

På söndagsmorgonen gör Gunilla ytterligare en polisanmälan hos polisen i Varberg för ofredande.

– Jag tycker det är viktigt att man som vuxen står upp och säger ifrån att ett sådant här beteende inte är okej, säger Gunilla.

Victor Andersson är ställföreträdande ICA-handlare på ICA Kvantum i Varberg. Han berättar att de har ca 25 000 kundbesök i veckan och att på kvällarna kan det ibland samlas ungdomar utanför affären men delar inte bilden av att det skulle vara mycket stök i butiken.

– Vi har alltid väktare som kommer och är med vid stängning och det har hänt vid ett fåtal tillfällen att vi behövt tillkalla väktare eller polis, för att avvisa stökiga kunder eller ta upp anmälan om snatteri, men att det skulle förekomma i stor utsträckning det tycker jag inte, säger han.

Stationsbefäl hos Polisen i Varberg bekräftar att man upprättat anmälan om ofredande och att ärendet nu ligger hos förundersökningsledare men kan inte gå in på mer detaljer i fallet.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här