Bedragare dömd vid Varbergs tingsrätt

En man som satt i system att lura djurägare har dömts vid Varbergs tingsrätt. Sammanlagt fälls mannen för 16 fall av bedrägeri.

ANNONS
|

Mannen utnyttjade den brist på hö som uppstod efter den torra sommaren 2018. I annonser, som mannen satte ut på Blocket, påstod han sig ha hö till försäljning.

Efter att han mottagit betalning så levererades aldrig något hö. I två av fallen döms mannen också för försök till utpressning då han kontaktat två av köparna och krävt dem på mer pengar under hot om våld.

Förutom bedrägerierna döms mannen även för olaga hot mot sin före detta sambo och hennes barn.

Mannen döms även, tillsammans med en kvinna, för misshandel, övergrepp i rättssak, hemfridsbrott och skadegörelse mot en man i Tvååker.

ANNONS

De båda sökte upp mannen, som tidigare hade ett förhållande med kvinnan, i hans bostad. Där de tillsammans misshandlade och hotade honom till livet.

Mannen döms till ett år och sex månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd till 21 olika målsägare på sammanlagt 379 200 kronor, varav 152 275 är till hans exflickvän.

Kvinnan som även hon stod åtalad i fallet om misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse döms till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst.

ANNONS