Beachen flyttar till torget

Under varje långtorsdag i sommar kan du känna sanden mellan tårna – mitt på torget.

ANNONS
|

I samband med premiären för långtorsdagarna lanserar Marknad Varberg i år ett nytt koncept – Beach Lounge. Hängmattor och sandstrand flyttar till torget samtidigt somen DJ stårpå Stadshotellets balkong och levererar skön musik. För den som är sugen kommer det dessutom finnas food trucks intill loungen.

– Det ska vara gött att hänga i stan, och i vanliga fall lägger man sig inte ner på ett torg. Nu tar vi in en skärva strand på torget, säger Magnus Thomson på Marknad Varberg.

Han berättar att det kommer byggas en fyra gånger fyra meter stor lounge fylld av sand, varje torsdag. När Varbergarna vaknar på fredagen kommer loungen vara borta.

ANNONS

Långtorsdagarna sträcker sig över ett 900 meter långt stråk, från Barnens badstrand till Lorensberg. Tivolit som tidigare har stått på torget finns kvar, men har flyttat till området kring Barnens badstrand.Årets koncept för torget blir iställetlite vuxnare.

Vem riktar ni er till?

– Alla som vill njuta i en urban miljö, men kanske främst människormellan 17-46, säger Magnus Thomson.

Utöver detta kommer ett antal föreningar från Varberg erbjuda testa-på-aktiviteter gratis. Långtorsdagarna pågar mellan 15-21, med start 29 juni.

ANNONS