Barnens vasalopp i Åkulla på sportlovet

Ingen blåbärssoppa, men festis, banan och självklart medalj fanns att få för de barn som deltog i årets upplaga av Barnens vasalopp. I år coronaanpassat och utspritt över tre dagar under sportlovet.

ANNONS
LocationÅkulla||

– Det var lätt, jag har åkt skidor förr, säger Elsa Sjöhage, efter har tagit sig i mål på Barnens vasalopp i Åkulla.

Ute i spåret i närheten av ”Mångsbodarna” träffar vi på syskonen Rozalie och Zixten Bertilsson. De får lite stöttning uppför den första stigningen på banan.

– Det är kul med skidåkning. Nu ser jag fram emot medaljen , säger Rozalie Bertilsson.

Vasaloppet i miniformat ska locka yngre förmågor till sporten

Barnens vasalopp är ett årligen återkommande evenemang som arrangeras av Åkulla skidallians. I vanliga fall sker det på en lördag. Men i år har man delat upp loppet på tre dagar för att minska risken för trängsel i spåren.

ANNONS

– Det är en härlig dag här ute med mycket folk. Föräldrarna får ta lite större ansvar i år, men det har fungerat mycket bra. Flera hundra barn kommer att ha provat på skidåkning under de här tre dagarna. Det är väldigt roligt, säger ”Vasaloppsgeneralen” Göran Andersson.

En chansning som gick hem

Loppet går på en kortare bana om 700 meter. Tack vare den period av vinterväder som kom under slutet av januari så finns det totalt 3,2 kilometer spår i skogarna. Förhoppningen är att spåret ska klara sig fram till mitten av mars.

– Vi stod i valet och kvalet om vi skulle göra mer snö eftersom det var så sent på säsongen. Men vi valde att satsa och det är vi väldigt glada för idag, säger Göran Andersson.

LÄS MER:Prognos för väder ger Åkulla skidallians hopp

LÄS MER:Livsfarlig incident i Åkulla – efterfrågar extra polisbevakning

LÄS MER:Längdskidor på Falkenbergs motorklubb gör comeback

LÄS MER:Full fart i pulkabacken i Åkulla när årets första snö fallit

ANNONS