Årets Skällinge marknad blir dubbelt så stor: ”Går all in”

Nu anordnas Skällinge marknad igen. I år har den nya kommittén satsat allt vad de kan och satt ihop en marknad med dubbelt så många knallar och fler aktiviteter.
– Vi sade det, nu går vi all in, berättar Vanessa Mollérus, ordförande sedan i mars i år.

ANNONS
|

På lördag är det dags för Skällinge marknad. Det är första året tillbaka efter pandemin och då anordnas den av en ny kommitté, med dubbelt så många knallar och nya aktiviteter. Nu hoppas alla involverade att det också ska komma många besökare.

– Vi hoppas att det ska komma mycket folk i år, inte bara från Skällinge utan även utifrån, säger Vanessa Mollérus, ordförande.

I samma anda som tidigare syftar marknaden till att samla in pengar till de lokala föreningarna i Skällinge. Mer specifikt handlar det om Skällinge BK, Skällinge skytteförening, SPF Seniorerna Skällinge-Nösslinge, Bygdegårdsföreningen och Hembygdsföreningen. Kommittén har därför ansträngt sig för att få olika sponsorer och där har de märkt av ett positivt gensvar.

ANNONS

– Alla här är så oerhört engagerade och det är flera företag utifrån som tycker att det är riktigt kul att det görs en satsning. Jag har inte fått ett nej från någon som jag har frågat, säger Vanessa Mollérus.

Både traditionellt och nytt

Inför årets Skällinge marknad har det skett en del förnyelse i form av nya aktiviteter och knallar, men det traditionella finns fortfarande kvar. Tidigare besökare kan se fram emot våfflor, kaffe och besök av räddningstjänsten i år igen.

– Räddningstjänsten kommer, det är tradition. De brukar stå på asfalten och ha olika övningar som man får prova på, säger Vanessa.

De nyare aktiviteterna består bland annat av ponnyridning, ansiktsmålning, mata och klappa får och att besökare kan ta med sig sin kanin för att prova på kaninhoppning.

Medan barnen provar på något nytt kan andra besökare gå runt bland ett femtiotal knallar som har allt från rökta tuppar till fotografier. En av de nya knallarna som kommer vara där är Sara Ländevik som gör handdoppade chokladpraliner.

– Det blir spännande. Jag tycker det är kul när det är lite mindre marknader, men med mycket olika utbud, säger Sara Ländevik.

En som deltagit som knalle tidigare, men som även är med i år, är Iréne Andersson. Hon både syr, stickar och virkar och vid hennes stånd går det också att hitta brickor, som hon inte gjort själv, men är återförsäljare av för kvinnohälsovård i Afrika.

ANNONS

– Det är så roligt med marknad för alla som kommer är så positiva och man får prata lite och visa vad man gör, säger Iréne Andersson.

Skällinge marknad

Var: Skällinge Bygdegård

När: Den 27 augusti, klockan 10-16

LÄS MER:Skällinge marknad växer för varje år

ANNONS