Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Coronasmitta på Ringhals.  Bild: Annika Karlbom
Coronasmitta på Ringhals. Bild: Annika Karlbom

Anställd på Ringhals smittad av coronaviruset

Ringhals gick under tisdagen upp i stabsläge och har nu vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder. Totalt är tre personer i hemkarantän på grund av risk för smittspridning på arbetsplatsen.

I tisdags kom det första bekräftade fallet av coronasmitta på Ringhals. En anställd som fått smittan i samband med en resa hade återvänt till arbetsplatsen och vistats där några dagar innan smittan kunde konstateras. Även två andra personer på Ringhals som varit i kontakt med mannen har fått lämna prov. Samtliga befinner sig i hemkarantän.

– Ett provsvar har visat sig vara negativt och medarbetaren är välkommen tillbaka till jobbet. Det andra provsvaret har vi inte fått ännu, säger Anna Collin, presschef på Ringhals.

Vad för symtom har den smittade personen?

– Det vill jag inte gå in på grund av integritetsskäl, säger Anna Collin.

Hon vill heller inte gå in på vilket land mannen hade rest till.

– Det var ett område som då inte var utpekat som ett riskområde.

Anställda som varit i Italien och i andra riskområden har dock fått jobba hemifrån i 14 dagar. Ringhals har begränsat sina tjänsteresor och tar inte emot studiebesök tills vidare.

– Läget är stabilt och vi arbetar proaktivt för att förhindra smittspridning. Vi samlar resurser för att skapa en bra beredskap om det skulle bli ett större sjukdomsutbrott.

Drabbas en stor del av personalstyrkan på Ringhals av coronaviruset kan det bli tal om längre skift och schemaomläggningar för personal som har nyckelpositioner.

Hur påverkar detta kommande revision?

– Revisionen startar på söndag och den kommer genomföras som planerat. Våra entreprenörer uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens och Vattenfalls rekommendationer, säger Anna Collin.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här