Annica Åberg startar husvagnsföretag i Varberg

En stor kärlek till campinglivet och en längtan efter att driva eget resulterade i att Annica Åberg startade sitt första företag. Nu blir hon Espeviks nya husvagnsförsäljare.

ANNONS
|

I den gamla fönsterfabrikens stora lokaler i Espevik ligger det nystartade företaget Varbergs Fritid AB. Bakom företaget, som säljer och förmedlar husvagnar och husbilar, står Annica Åberg. De senaste åren har hon arbetat inom omsorgen men längtade efter att få driva eget.

– Jag har länge velat starta eget och hade väl först tänkt egen butik. Men jag har jobbat lite med husvagnar innan så det här var inte helt främmande. Jag tycker det känns väldigt roligt att arbeta med människors fritid på det här sättet. Helt ärligt känns det här knappt som ett jobb, säger hon.

Blomstrande bransch i pandemitider

Annica Åberg och hennes familj bodde strax utanför Alingsås innan de flyttade till Varberg 2012. De hade under ett par år campat i Björkäng och bestämde sig därefter för att bosätta sig här permanent. I dag bor de i Kärradal – ett stenkast från Annica Åbergs nya företagslokaler. I dag står här sju husvagnar och en husbil men hon har ytterligare fyra stycken husvagnar på gång in. Att hon väljer att satsa på eget just nu hänger delvis ihop med att branschen blomstrar under pandemitider.

ANNONS

– Det är klart att det ligger bra i tiden det här med husvagnar. Det gör ju att konkurrensen ökar och att det kanske blir svårare att hitta husvagnar. Just nu lägger jag mycket tid på att leta efter vagnar. Oftast hittar jag dem via genom kontakter och tips från bekanta men även en del via Blocket. Jag tror många tycker det är en trygghet att köpa sin husvagn från ett företag istället för en privatperson, säger Annica Åberg.

Expandera och utveckla verkstaden

Till en början satsar hon på begagnade fordon för en något lägre prisklass – de husvagnar som finns inne nu ligger på mellan 150 000 och 250 000 kronor. De begagnade husbilarna kostar från 700 000 kronor och uppåt. Men framöver hoppas Annica Åberg även kunna köp in nya fordon. Nu är det först och främst fokus på att få i ordning i de nya lokalerna samt att få klart en mindre butik där hon ska sälja husvagnstillbehör. På lång sikt vill hon expandera och utveckla den verkstad som finns i dag för service och reparation och på sikt anställa personal.

– Målet är inte att bli störst utan jag vill driva ett familjärt företag. Redan nu har jag fått väldigt mycket positiv respons. Jag själv älskar att campa och att tränga ihop sig inne i en husvagn är hur mysigt som helst. Jag hoppas att fler upptäcker campinglivet.

ANNONS

LÄS MER:Autovendo ökade försäljningen med 50 procent

ANNONS